Στάση εργασίας τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Αιγίου

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αιγίου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής των εφημεριών στο χειρουργικό και ορθοπεδικό τμήμα μετά τις 2.30 το μεσημέρι έως τις 8 π.μ. της επόμενης μέρας από 6/12 έως τις 31/12. 

Η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων «Ασκληπιός» αναφέρει τα εξής: 

 

  • “Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/12/2021 το πρωί, διαβάσαμε στον τοπικό τύπο (χωρίς να έχουμε ενημερωθεί αρμοδίως από τον Διοικητή του νοσοκομείου), ότι ο Διοικητής με απόφασή του ανακοίνωσε ότι αναστέλλετε η εφημέρευση του χειρουργικού τομέα και ως εκ τούτου τα χειρουργικά και ορθοπεδικά περιστατικά των Τ.Ε.Π., από 06/12/2021 έως 31/12/2021 θα διακομίζονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Πάτρας.

Εμείς ως σωματείο καιρό τώρα κατ΄ επανάληψη, έχουμε αναφέρει σε όλους τους φορείς (Διοίκηση, Βουλευτές, Δημοτικό Συμβούλιο) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως νοσοκομείο. Πριν δύο (2) μέρες διαβάσαμε στο τύπο για την συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας με τον κ. Καρβέλη (Διοικητής 6ης Υ.ΠΕ). Διαβάσαμε ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο του Αιγίου. Ο κ. Καρβέλης, διευκρίνισε ότι το Νοσοκομείο του Αιγίου, στηρίζεται απόλυτα από την 6η ΥΠΕ και για το λόγο αυτό, γίνονται μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού για την ενίσχυση του εφημεριακού προγράμματος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα δημοσιεύματα του Διοικητή του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες.

Παρ΄ ταύτα με έκπληξή μας σήμερα το πρωί 03-12-2021 διαβάσαμε από τον τοπικό τύπο για αυτή την πολύ δυσμενή απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση ( από όσο γνωρίζουμε) από πουθενά.

Αναρωτιόμαστε τα εξής:

  • Που πήγαν τα ωραία λόγια για την ενίσχυση του εφημεριακού προγράμματος του νοσοκομείου ?
  • Μήπως ξεκίνησε το << ξήλωμα του πουλόβερ>> ?
  • Μήπως η αναστολή των Τακτικών Ιατρείων του Καρδιολογικού τμήματος που είναι γεγονός από 01/09/2021 μέχρι νεωτέρας, λέγεται αναβάθμιση του νοσοκομείου ?
  • Μήπως και η αναστολή εφημέρευσης τώρα των Τ.Ε.Π. ( χειρουργικό & ορθοπεδικό) λέγεται αναβάθμιση ?
  • Μήπως τα περιστατικά αυτά θα διακομίζονται και θα στοιβάζονται με άλλα από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα στα νοσοκομεία του Ρίο ή του Αγ. Ανδρέα ?
  • Μήπως δεν θα στοιβάζονται στα παραπάνω νοσοκομεία, αλλά θα οδηγούνται από ανάγκη σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα

Ως εργαζόμενοι λαμβάνοντας υπόψη:

  • τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε παροχή υγείας,
  • το ότι το νοσοκομείο είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα ολόκληρης της Αιγιαλείας
  • το ότι το νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με άριστα μηχανήματα
  • το ότι το κλείσιμο μέρους των Τ.Ε.Ι. & Τ.Ε.Π. είναι υποβάθμιση

απαιτούμε την έμπρακτη ενίσχυση του νοσοκομείου μας με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό & λοιπό προσωπικό (σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες), προκειμένου να λειτουργήσουμε αξιοπρεπώς και ΟΧΙ άλλα να λέμε στα λόγια και άλλα να κάνουμε στην πράξη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της πράξης πριν είναι πολύ αργά, γι΄ αυτό την ΔΕΥΤΕΡΑ 06/12/2021 αποφασίσαμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 10:00 έως 13:00 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. Παρακαλούμε όλους (εργαζόμενους στο νοσοκομείου, φορείς, Δημοτικές παρατάξεις, ιατρικό σύλλογο Αιγιαλείας, πολίτες) να παραβρεθούν, διότι αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί να ξέρετε ότι τίποτε δεν θα πετύχουμε.

    

EK TOY Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

<< Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>