ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω αταλάντευτα ρομαντικός και πραγματιστής”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας και προς όλους τους συναδέλφους εμπόρους του Αιγίου.

 Αγαπητοί συνάδελφοι για λόγους αξιοπρέπειας και προσωπικούς, υποβάλλω σήμερα 03/06/2015 την παραίτηση μου Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου.

Πριν από ενάμιση χρόνο δημιουργήσαμε την παράταξη της Εμπορικής Ανανέωσης που στόχο είχε την κάθαρση και τη διαφάνεια καθώς και τη καλύτερη δυνατή επίλυση προβλημάτων της τάξεως μας.

Προωθήσαμε το πρόβλημα της Λαϊκής Αγοράς ( κλειστή αγορά), την κυκλοφορία στο κέντρο( mini bus), αναδιοργάνωση αρχείων , αργία της Κυριακής, εξωραΐσαμε τα έξοδα του γραφείου ( προσωπικό , λογιστές), κρυστάλλινη διαχείριση οικονομικών , καταγραφή ζημιών σεισμού, κινέζικά καταστήματα( νομιμότητα), ferry boat, προγράμματα για ανέργους ( όχι προγράμματα σε ημετέρους), ανοιχτά συμβούλια, επισκέψεις σε φορείς, συμμετοχή σε δράσεις, δόσεις οφειλών προς εφορία , ΟΑΕΕ, κόκκινα δάνεια, δημιουργία site στο internet ,όπου όλα τα μέλη μας θα μπορούν να έχουν την προβολή τους δωρεάν.

Απομένουν άμεσα, ο θεσμός των εκπτώσεων, ασφαλιστικό , η νομιμότητα λειτουργίας υπεραγορών( super market) η αναμόρφωση της Ερμού, αξιοποίηση λιμάνιού.

Παρέλαβα τα ταμειακά διαθέσιμα με σοβαρές εκκρεμότητες από το προηγούμενο ΔΣ και πρωτοστάτησα στον καθαρισμό της ¨ κοπρου του Αυγεία ¨στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Δυστυχώς , ετερόκλητα στοιχεία της ομάδας μου από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν τριβές και λειτούργησαν υπονομευτικά. Κάθε εβδομάδα είχαμε δημιουργία υποομάδων και προτροπή για αποβολή , για μομφή, για εξοστρακισμό ο ένας για τον άλλον. Η προτεραιότητα για κάποιους και για κάποιες ήταν η επόμενη φωτογράφηση και η μοιρασιά στα οφίτσια.

Σίγουρα και εγώ έχω κάνει λάθη αλλά , προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να υπηρετήσω τον μεγαλύτερο Σύλλογο της πόλης με ακεραιότητα, σεβασμό και μαχητικότητα.

Ο Σύλλογος είναι ιδέα , είναι θυσία, είναι προσφορά . Δεν είναι χώρος για αξιώματα , ιδιοτέλειες και προβολή. Η οικογένειά μου τον υπηρέτησε αθόρυβα επί 25 χρόνια.

Μετά από όλα αυτά παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω αταλάντευτα ρομαντικός και συνάμα πραγματιστής ( η ευγένεια δεν είναι ηττοπάθεια).

Κάποιοι συνάδελφοι (περίπου 40 τον αριθμό), προσπάθησαν να με μεταπείσουν και τους ευχαριστώ. Το θέμα δεν είναι η καρέκλα. Θα μπορούσα με διάφορα συνδικαλιστικά εργαλεία να παραμείνω Πρόεδρος , και το ξέρουν όλοι.

Στην επερχόμενη αναδιάρθρωση του Δ.Σ. προτείνω για Πρόεδρο τον κύριο Τρύφωνα Τριανταφύλλου , συνιδρυτή της «Εμπορικής Ανανέωσης».

Ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία τον Δήμο Αιγιαλείας , τους Αντιδημάρχους και κυρίως τον κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο, του οποίου με τιμά η προσωπική φιλία.

Ευχαριστώ τον Μητροπολίτη μας κ.κ Αμβρόσιο για την συνεργασία και τη δυνατότητα που μας έδωσε για κοινωνική προσφορά.

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Τηλιγάδη Αρίστο για την αμέριστη βοήθεια μέσω του Επιμελητηρίου Αχαΐας και όλα τα Προεδρεία των επαγγελματικών συλλόγων.

Τέλος ευχαριστώ τους συνεταίρους μου στην δουλεία και τα παιδιά μου για την ανοχή τους .

Σας εύχομαι λαμπρή συνεχεία, υγεία και δουλεία.

Ένας απλός εργάτης,

Σπύρος Σπυρόπουλος