Σημαντική διάκριση για την Αιγιώτισσα Δρ Εύα Μαλεβίτη

Περηφάνια νιώθουµε όταν καταφθάνουν στον “ΤΥΠΟ της Αιγιάλειας” ειδήσεις που αφορούν τη σπουδαία εξέλιξη των δικών µας παιδιών, που κατάγονται από το Αίγιο και που µε πείσµα, υποµονή και θέληση, αποσπούν σπουδαίες διακρίσεις. Ο λόγος για την Αιγιώτισσα Εύα Μαλεβίτη, κόρη του Αιγιώτη μηχανολόγου µηχανικού Γιώργου Μαλεβίτη και της οφθαλµιάτρου Νίκης Μαλεβίτη. Η Εύα κατάφερε µετά από πολλή δουλειά και αφοσίωση στο επάγγελµά της, να εκλεγεί οµόφωνα, από την αρµόδια ακαδηµαϊκή  επιτροπή, ως η Kαθηγήτρια της Xρονιάς από το Embry- Riddle Aeronautical University, USA όπου και εργάζεται από το 2017 και έλαβε το βραβείο αφιέρωμα όπου της απέστειλε το Πανεπιστήμιο με ιδιαίτερη χαρά.

 

Η Δρ Εύα Μαλεβίτη εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Embry-Riddle Aeronautical University, USA ένα από τα πλεον διεθνώς αναγνωρισμένα  και εξειδικευμένα πανεπιστήμια στο κόσμο στον αεροπορικό και αεροναυπηγικό τομέα. Διδάσκει αντικειμενα που αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη και περιβαλλοντική διαχείριση της αεροπορικής βιομηχανίας, καθως και στη διαχείριση κινδύνων, ασφάλειας και ποιότητας πτήσεων, συντήρησης αεροσκαφών, αεροπορικής νομοθεσία, διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων και άλλων συναφών αντικειμένων. 

Επί 9 χρόνια εργάστηκε ως ακαδημαϊκή σύμβουλος και εκπαιδεύτρια, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, για το διακρατικό προγραμμα επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών με εκπαιδευόμενους από την Προεδρική Φρουρά των Ηνωμενων Αραβικών Εμιράτων καθώς και για εκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Έχει εμπειρία για πάνω από 10 χρόνια σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ καθως και σε Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Είναι τεχνικός σύμβουλος  στο Εθνικό  Σύστημα Διαπίστευσης για το διεθνές πλαισιο διαχείρισης αερίων ρύπων πτήσεων. Επίσης, έχει πολυετή εμπειρία ως σύμβουλος σε ελληνικούς και ξένους αερομεταφορείς και οργανισμούς συντήρησης αεροσκαφών, σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων αεροπορικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης στρατηγικής βιωσιμότητας. Έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μεταπτυχιακό στην Αειφόρο Ανάπτυξη και Διδακτορικό στην Αειφόρο Αναπτυξη, Περιβάλλον και Ενέργεια, από το Πανεπιστήμιο Surrey, του Ηνωμένου Βασίλειου.

Είναι πιστοποιημένη επικεφαλής επιθεωρήτρια  σε σύστηματα διαχείρισης ποιότητας και ασφαλειας αεροπορικών οργανισμών.  Έχει άδεια πιλότου σε μονοκινητήρια αεροσκάφη, άδεια πιλότου μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) και είναι  μέλος του Royal Aeronautical Society του Ηνωμενου Βασίλειου.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 εκλέχτηκε ομόφωνα από την αρμόδια ακαδημαϊκή  επιτροπή ως η Kαθηγήτρια της Xρονιάς από το Embry- Riddle Aeronautical University, USA όπου και εργάζεται από το 2017.

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

στη στήλη “Πρόσωπα της Επικαιρότητας” 2/9/2021