Σε συναγερμό ο Δήμος Αιγιαλείας ενόψει μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς – Να προσέχουν πολύ οι πολίτες

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενόψει των ιδιαίτερα επικίνδυνων ημερών που ακολουθούν για εκδήλωση πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, ζητά από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε συναγερμό, ώστε να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά όπου χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται πως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Τέλος, αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή, οι πολίτες θα πρέπει αμέσως να συμμορφωθούν. Επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν με το 112.