Σε σεμινάριο στη NASA ο Αιγιώτης Μιχαήλ-Αγγελος Πιερράτος, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου

Αιφινδίασε, φίλους, συμμαθητές και καθηγητές, ένας μαθητής της Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, που έχοντας την απόλυτη στήριξη των γονιών του, αλλά κατά τ’ άλλα αθόρυβα, δοκίμασε τις γνώσεις και τις δυνάμεις του, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστροφυσικής και Αστρονομίας που διοργάνωσε η Ενωση Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Διαστήματος στον Βόλο.

O Μιχαήλ-Αγγελος Πιερράτος τόλμησε να διαγωνιστεί, μαζί με παιδιά Κολλεγίων και γνωστών μεγάλων εκπαιδευτηρίων της χώρας, σε ένα αντικείμενο, εξωσχολικό, για το οποίο οι γνώσεις του, αποτελούν αυτόβουλη μορφωτική ενασχόληση και δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα σε φροντιστήριο ή αλλού.
Αρχικά, στον διαγωνισμό που έγινε αρχές Φεβρουαρίου, κατέλαβε την 4η θέση πανελλαδικά και προκρίθηκε στους 30 πρώτους, για να ακολουθήσει προ διμήνου η επιτυχής δοκιμασία για τη στελέχωση της 10μελούς ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστροφυσικής στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο,μετά την 4η επίσης θέση που πήρε.
Ο ίδιος, αν και λιγομίλητος, έδειχνε πανευτυχής, όταν η «Π» τού ζήτησε μια συνάντηση γνωριμίας, στην οποία συμμετείχαν οι γονείς του και ο διευθυντής του σχολείου Στρατής Χαριτωνίδης.
Αμέσως έγινε αντιληπτό, ότι η κλήση του είναι στις θετικές επιστήμες, με τον ίδιο να λέει, ότι πέραν των σχολικών μαθητών, Φυσική, Χημεία κ.ά, μελετά «πολλά βιβλία για την αστροφυσική και την αστρονομία, ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο»!
Ο ίδιος ετοιμάζεται τώρα, για ταξίδι και σεμινάριο στη NASA, διάρκειας μια εβδομάδας, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μεταξύ των πρώτων 10 και σεμινάρια στην Εταιρείας Αστροφυσικής στον Βόλο.
Ο κ.Χαριτωνίδης μίλησε για επιμελή και πολύ καλό μαθητή, που δεν του αρέσει να μιλά για «τον κόσμο του», αφού και η μετάβασή του στον Βόλο, δεν ήταν σε γνώση του σχολείου.
Πέραν του αποκλειστικά δικού του δύσκολου αντικειμένου, έχει ισχυρές επιρροές από τον πατέρα του Παναγιώτη-ο οποίος είναι μουσικός και σε τοπικό συγκρότημα πιο παλιά- και παίζει 4 όργανα -κιθάρα, ζουρνά, πιάνο και σαξόφωνο!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
**Από την έντυπη έκδοση