Σε κλίμα συγκίνησης ο Αγιασμός για την έναρξη της σαιζόν στο ΚΑΠΗ Αιγίου

Καλογερόπουλος: «Στον Δήμο, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε όσο  περισσότερα έργα μεν, αλλά και προσωπικό μέλημά μου είναι η δομή να λειτουργεί με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής»

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμου, παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου για το ΚΑΠΗ Αιγίου που λειτουργεί υπό το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόστασία» του Δήμου Αιγιαλείας. 

Κι αν τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα με τις προστατευτικές μάσκες τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, η ικανοποίηση και το «χαμόγελο» ήταν εμφανές στα μάτια όλων των παρευρισκομένων που «αντάμωσαν» ξανά στο ζεστό χώρο του ΚΑΠΗ που παρέμεινε κλειστό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊου.

-Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του μετά τον Αγιασμό  ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ευχήθηκε μετά από μια δύσκολη περίοδο γεμάτη μοναξιά,  η «αγκαλιά» που ανοίγεται στον φιλόξενο χώρο του ΚΑΠΗ να είναι η πιο θερμή αγκαλιά για όλους! Τονίζοντας ότι «οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων περνούν κρίση στις μέρες μας και το ΚΑΠΗ είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων δεν χάνουν ποτέ ούτε την σημασία ούτε την ποιότητα, ούτε την κοινή τους αγάπη για τον Θεό. Η ευλογία της Παναγίας μας να είναι κοντά σας και να είστε βέβαιοι, ότι η Μητέρα Όλων θα “σκεπάζει” τις ψυχές μας με αγάπη και θα σας δίνει δύναμη σε καθετί».

«Η πιο μεγάλη αξία στην ζωή είναι η υγεία κι αμέσως μετά ως δεύτερη πιο σημαντική αξία, είναι η φιλία. Και στο ΚΑΠΗ ανέκαθεν γίνονταν οι πιο δυνατές και υγιείς φιλίες. Όταν λες σε έναν άνθρωπο την χαρά σου, αυτή διπλασιάζεται. Αυτό ακριβώς γίνεται και εδώ, μεταξύ σας. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δράσης του ΚΑΠΗ: Οι ανθρώπινες σχέσεις! » ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αιγιαλείας απευθυνόμενος στην όμορφη παρέα του ΚΑΠΗ. Υπερτονίζοντας ιδιαίτερη αγάπη και τον σεβασμό του προς την τρίτη ηλικία ο δήμαρχος επεσήμανε: «Στον δήμο, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε όσο περισσότερα έργα μεν, αλλά και προσωπικό μέλημά μου είναι η δομή να λειτουργεί με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. Πιστεύω ότι εφόσον πήραμε όλοι τα διδάγματα από τα δεινά που περάσαμε, στο εξής θα υπάρχει καλύτερη διάθεση να περνάμε καλά. Και το ΚΑΠΗ Αιγίου, ξέρει πολύ καλά να το πράττει αυτό με τις όμορφες δράσεις, με τις συζητήσεις μεταξύ σας τα απογεύματα, με τις βόλτες σας σε διάφορα μέρη, με την πάντα καλή σας διάθεση στις δραστηριότητες που κάνετε στον χώρο αυτόν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία»  κ΄. Παναγιώτης Ανδριόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά των κυριών και των κυρίων της Επιτροπής του ΚΑΠΗ αλλά και την φροντίδα ώστε να είναι ο χώρος πάντα φιλόξενος και ευχάριστος για τους φιλοξενούμενους του ΚΑΠΗ.  Σημείωσε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει οι νέες εγγραφές στο Κέντρο, καθώς και οι επανεγγραφές από μέλη που για διάφορους λόγους, είχαν απομακρυνθεί. 

*Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη θα πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την συμμετοχή τους στην εμβολιαστική διαδικασία (ή την νόσησή τους) και οι ανανεώσεις των καρτών ή οι καινούριες κάρτες στα νέα μέλη, θα γίνονται μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού.

*Στον Αγιασμό του ΚΑΠΗ παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Νίκος Καραΐσκος και Στράτος Βαρδάκης.