Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Αιγίου για τον Covid – Οδηγίες προς τους πολίτες

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου ενημερώνει τους πολίτες της Αιγιάλειας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν και το τοπικό Lock down του Ν. Αχαΐας ότι η Νοσοκομειακή Μονάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης για το Kορωναϊο COVID -19. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και την προστασία των πολιτών και του προσωπικού συστήνονται :

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους ασθενείς και συνοδούς σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου (Εσωτερικούς και εξωτερικούς).
  2. Υποχρεωτική είσοδος όλων των επισκεπτών μόνο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για θερμομέτρηση και έλεγχο για πιθανά συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
  3. Αποφυγή συγχρωτισμού στις αίθουσες αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
  4. Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο, συνοδός επιτρέπεται μόνο σε ασθενείς που χρήζουν βοήθεια, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Ο συνοδός θα παραλαμβάνει την ειδική άδεια «Παραμονής Συνοδού» από την Προϊσταμένη της κλινικής, μαζί με το ειδικό καρτελάκι το οποίο θα επιδεικνύει στο προσωπικό ασφαλείας κατά την είσοδο του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.).
  5. Στο χώρο του νοσοκομείου θα εισέρχονται μόνο αυτοκίνητα τα οποία μεταφέρουν ασθενείς που έχουν κινητικά προβλήματα και μετά την αποβίβαση του ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα εξέρχεται από τον προαύλιο χώρο της Δομής.
  6. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ηχητικό μήνυμα θα υπενθυμίζεται η τήρηση των μέτρων.

Η Διοίκηση ευελπιστεί στην κατανόηση και στην συνεργασία του κοινού για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων της Αιγιάλειας