Σελιανίτικα – Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προγραμματισμένες επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις της Κοινότητας Σελιανιτίκων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της “25ης Μαρτίου 1821”.

Η επίσημη δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου τελέστηκε πρωτοστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ανδρόνικου Τσαχρίδη και παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων Γεωργίου Ρόζου, μελών του κοινοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των τοπικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων Αθηνά Στιβαχτοπούλου. Ακολούθως, μετά και το τέλος της δοξολογίας, παράλληλα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μήνυμα Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Γεωργίου Ρόζου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

“Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλους τους Έλληνες. Αποτελεί σημείο αναφοράς της ανάδυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, αλλά και φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης και γενναιότητας για όλη την ανθρωπότητα. 

Tιμούμε εκείνους που με τον αγώνα τους στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, που έγραψαν το πιο λαμπρό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και μας δίνουν το μήνυμα ότι ο άνθρωπος νοείται άνθρωπος μόνο ως ελεύθερος και ότι η ανθρώπινη ζωή νοείται μόνο με ελευθερία. 

Με παρακαταθήκη τις διδαχές του παρελθόντος και με πίστη στις δυνάμεις μας, ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμς τις προκλήσεις της εποχής μας και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και τις νέες γενιές.

Χρόνια πολλά σε όλους μας! Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!”

Μήνυμα Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας, εθνικής αυτοπεποίθησης.

Την 25η Μαρτίου το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία. Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Σήµερα τιµούµε τους Αγωνιστές του 1821, νιώθοντας περήφανοι για όσα κληρονομήσαμε ας κάνουμε περήφανα και τα παιδιά μας για αυτό που θα τους κληροδοτήσουμε.

Χρόνια πολλά!”