Καταγγελία της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” κατά του Δημάρχου Αιγιάλειας

Από τη δημοτική παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) ανακοινώνονται τα εξής:
-“Καταγγέλουμε την κλήση σε απολογία  του μέλους της γραμματείας της Μαχητικής Προοδευτικής Συνεργασίας Της Αιγιάλειας(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) Αποστόλη Ανδρουτσόπουλου μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του  ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δ.Καλογερόπουλος για άρθρο του στο διαδίκτυο.
Το στέλεχος της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α στο άρθρο του σχολίαζε  την “τεράστια” όπως χαρακτήριζε έκπτωση του 1% για την μεταφορά των απορριμμάτων και τον ρόλο της εταιρείας πού έδινε προσφορά με 30% αλλά δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά!
Η συνέχεια ήρθε σαν ράπισμα στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής με την ακύρωση του διαγωνισμού με την εξευτελιστική έκπτωση του 1% από τα ανώτερα ελεγκτικά όργανα.
Για την εταιρία που δεν είχε τα δικαιολογητικά ο κ. Ανδρουτσόπουλος υποστήριζε ότι έπαιξε το ρόλο του “λαγού” προκειμένου να πάει το έργο στον επόμενο μειοδότη και η δημοτική αρχή για να την “τιμωρήσει” έσπευσε να της δώσει ανάθεση (λόγω έκτακτης ανάγκης) 360.000 ευρώ για μεταφορά απορριμμάτων!
Για τις σκέψεις αυτές και τις παρατηρήσεις που είχε το δικαίωμα ο κ. Ανδρουτσόπουλος σαν πολίτης μιας δημοκρατικής κοινωνίας να δημοσιοποιήσει ,διώκεται και μάλιστα για ένα θέμα που η  γνωστή εξέλιξη τον δικαίωσε απόλυτα .
Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε αυτή  τη δοκιμασία των θεσμών.  Έχουμε χρέος να αντισταθούμε.  Όσα είπε το μέλος μας ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα.
Στο πρόσωπο του  στοχοποιούνται οι ενεργοί πολίτες του δήμου  μας.
Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη τακτική της Δημ. Αρχης για αφωνία.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους  πολίτες να αντισταθούν στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης”.