Σελιανίτικα: Εθελοντισμός – Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται και με μικρές καθημερινές πράξεις

Ικανοποίηση επικρατεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων από την ανταπόκριση που δείχνει ο ντόπιος πληθυσμός στην δραστηριότητα «Νοιάζομαι και Δρω για τον Τόπο μου», με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα να δείχνουν πως μεγάλες αλλαγές στην τοπική κοινωνία μπορούν να έρχονται και με μικρές καθημερινές δράσεις από τους εθελοντές.

Καθαρισμός οδών από την αυτοφυή βλάστηση, φύτευση φυτών, τοποθέτηση αυτοσχέδιων καλαθιών ρίψης μικρών αντικειμένων, χρωματισμός των ντους και άλλες συναφείς δράσεις ευπρεπισμού των κοινοχρήστων χώρων, είτε με την παροχή εθελοντικής εργασίας είτε με την προσφορά υλικών, ανήκουν στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει οι εθελοντές το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας στην βελτίωση της αισθητικής εικόνας της περιοχής και της καθημερινότητας του δημότη.

img29042101

Την συνεννόηση, σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης στα Σελιανίτικα, σε συνεργασία με τους εθελοντές και τους τοπικούς συλλόγους, επιμελείται ο Πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Ρόζος μαζί με τους κοινοτικούς συμβούλους Γιάννη Τζεβελέκα και Βάσω Θεοδωροπούλου.

Το Κοινοτικό συμβούλιο Σελιανιτίκων, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για την έμπρακτη και ανιδιοτελή συνεισφορά τους προς σημαντική εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Ειδικότερα, εκφράζει τις ευχαριστίες του:

• στους τοπικούς συλλόγους, Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Σελιανιτίκων (Φ.Ο.Σ.) και Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων «Ήλιος», καθώς και

• στους Αλέξη Παλασσόπουλο, Άγγελο Παπανικολόπουλο, Βαγγέλη Γεωργόπουλο, Γιώργο Πληθάκη, Διαμάντω Κυριακοπούλου, Ευθύμιο Χυτήρη, Ηλία Σπηλιωτόπουλο, Κώστα Πανέτα, Νίκο Βαλμά, Νίκο Κυριαζίδη, Νίκο Τζέλα και Χρήστο Κανελλή.

Κάθε ένας εθελοντής με τη δική του μέθοδο δράσης αποτελεί ένα ξεχωριστό και μοναδικό συνδετικό κρίκο στην αμοιβαία προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Από πλευράς του κοινοτικού συμβουλίου Σελιανιτίκων όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε σχόλιο του, ο Πρόεδρος «συνεχίζεται η προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα καθημερινότητας, περιβάλλοντος και γενικότερα μιας νέας αντίληψης για την ανάπτυξη της συλλογικότητας και του εθελοντισμού για να αλλάξει η εικόνα του χωριού μας».