Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης – Ζημιές στο Πλωμάρι

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 στη θαλάσσια περιοχή 37χλμ. νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Ακολούθησε στις 15:35 μετασεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος είναι 10χλμ. Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είπε πως δεδομένου του εστιακού βάθους ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ ζημιές σημειώθηκαν στο Πλωμάρι, όπου έκλεισε από κατολίσθηση ο δρόμος ενώ υπάρχουν αναφορές για πτώση σοβάδων.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Αρμενάκα αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, υπάρχουν πολλές ζημίες σε διάφορα κτήρια, παλιά και καινούρια, ενώ έχει πέσει και ένα καμπαναριό.

Όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΘ «υπάρχει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ο σεισμός είναι της τάξης του 6,4 βαθμών. Αναμένεται και συνέχεια λόγω του μικρού εστιακού βάθους». Κάλεσε τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους ειδικά αν έχουν πέσει σοβάδες.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύπελης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια και έχουν καταγραφεί μόνο υλικές ζημιές. Στο χωριό Πέτρα μία γυναίκα έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός.