Σία Αναγνωστοπούλου: “Ο θάνατος του Παύλου Σάμιου αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο των  Εικαστικών Τεχνών”

Μια σημαντική προσωπικότητα των εγχώριων εικαστικών τεχνών, με πλούσιο έργο, ο Παύλος Σάμιος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο βοηθώντας τον πατέρα του στο εργαστήριο παπουτσιών.
Aγάπησε τη θρησκευτική ζωγραφική που τον κέρδισε από πολύ νωρίς και εργάστηκε στο εργαστήρι Αγιογραφίας του Διονύση Καρούσου μέχρι τα δεκαοκτώ του χρόνια. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο Εργαστήρι του Πάνου Σαραφιανού και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σία Αναγνωστοπούλου στο συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει:

– Ένας καταξιωμένος ζωγράφος, ο Παύλος Σάμιος,  έφυγε σήμερα από κοντά μας. Οι πίνακες του, οι διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής του μεταφέρουν τις καθημερινές εικόνες, τα τοπία, τα ανθρώπινα σώματα, τα αγάλματα, με ένα ισχυρό συμβολισμό,  με την ευγένεια και την διεισδυτικότητα του βλέμματος του, αλλά και με την  επιρροή που είχαν στο έργο του οι μεγάλοι του δάσκαλοι, ο Τσαρούχης , ο Νικολάου , ο Μόραλης.

Ο θάνατος του Παύλου Σάμιου αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο των  Εικαστικών Τεχνών.

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στους φίλους του και τους συναδέλφους του της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.