Σήμερα τα σπουδαία για την ελληνική οικονομία

Τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου η Κομισιόν, για τα έτη 2016 και 2017, ενώ την Τετάρτη του Πάσχα, ενδεχομένως, να γίνει και η κρίσιμη συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν, Ντράγκι, Γιουνκέρ και Λαγκάρντ, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για το Eurogroup.

Οι εκτιμήσεις τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό μέχρι και το 2017 θα αποτελέσουν το κλειδί στο να αξιολογηθεί πώς αντιδρά η ευρωπαϊκή οικονομία και αν η κατάσταση για ορισμένες χώρες έχει βελτιωθεί ή επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι προβλέψεις εστιάζουν στα 28 κράτη- μέλη της Ε.Ε. και σε υποψήφιες για ένταξη χώρες, όπως και σε εμπορικούς εταίρους. Η κατάσταση των χωρών της Ε.Ε. θα αποτελέσει κλειδί και για την ανάλυση της Κομισιόν τους επόμενους μήνες για το αν οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να λάβουν κι άλλα μέτρα περικοπών δαπανών ή αύξησης φόρων για να ελέγξουν τους προϋπολογισμούς τους.

videotex.gr