Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρωθυπουργός, έχοντας πάρει ισχυρή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, ορκίζεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 13.00 για να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και να λάβει από τον Ανώτατο Άρχοντα, Προκόπη Παυλόπουλο, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται μάλιστα να ανακοινώσει έως το απόγευμα τον κατάλογο με τους υπουργούς και υφυπουργούς, οι οποίοι προγραμματίζεται να ορκιστούν την Τρίτη και να μεταβούν αμέσως στα υπουργεία για να αναλάβουν καθήκοντα.

Μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει και το νέο υπουργικό συμβούλιο με την πλήρη σύνθεσή του.

Επίσημα η Βουλή αρχίζει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου. Στις 18 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση (19-21 Ιουλίου) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Διαδικασία η οποίο αποκτά τυπικό χαρακτήρα λόγω της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρον παρ΄ όλα αυτά αναμένεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ήδη δήλωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει… πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση.

 

cnn.gr