Ρουμπάτης για Wikileaks: Μόνο με εντολή εισαγγελέα οι παρακολουθήσεις

Σε έμμεση, πλην σαφή διάψευση της εμπλοκής της σε πιθανή υποκλοπή της συνομιλίας ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου προχώρησε η ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γιάννης Ρουμπάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών».

Ουσιαστικά, ο κ. Ρουμπάτης υπονοεί ότι η υποκλοπή δεν θα μπορούσε να γίνει, παρά μόνο με εισαγγελική παραγγελία και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εγκληματικών δράσεων.

Η ΕΥΠ απαντά με τον τρόπο αυτό και στο δημοσίευμα του Tagesspiegel, το οποίο έδειξε ώς «πηγή» της διαρροής την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, γράφοντας: «Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της».