Π.Ε.Σ.: Προσκόμιση Δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση των Διοικητικών Ελέγχων Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2015

Προκειμένου να καταστεί δυνατός ο καθορισμός των ελάχιστα διατηρούμενων αιγοπροβάτων ώστε να υπολογιστούν «οι βοσκότοποι που αξιοποιούνται συστηματικά από ζώα της εκμετάλλευσης», όπως απαιτείται από την υπ’ αριθ. 280947/1982/2008 ΚΥΑ, που θεσπίζει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για τη χορήγηση των οικονομικών ενισχύσεων στους γεωργούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, και να ολοκληρωθεί ο διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων και η εκδίκαση των ενστάσεων του έτους 2015, είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφων ενημερωμένων, νέου τύπου Μητρώων Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων από τους αιτούντες παραγωγούς που δηλώνουν ζωικό κεφάλαιο.

Τα μητρώα θα υποβάλλονται, με καταληκτική ημερομηνία την 18/03/2016, στον Ο.Π.Ε.Κ.Π.Ε., είτε απ’ ευθείας με προσκόμιση στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του Οργανισμού, είτε μέσω των Φορέων υποδοχής αίτησης (Α΄ και Β΄ βαθμού), με την υποχρέωση των τελευταίων να τα διαβιβάζουν στις   Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του Ο.Π.Ε.Κ.Π.Ε. σε τακτά χρονικά διαστήματα των δύο ημερών.

Επισημαίνεται ότι ζώα γεννημένα πριν την 01/01/2010, για να ληφθούν υπ’ όψιν και να προσμετρηθούν στα ελάχιστα διατηρούμενα ζώα, πρέπει να έχουν μεταφερθεί και καταχωρηθεί στο προσκομιζόμενο νέου τύπου μητρώο, το οποίο θα επικυρωθεί μέσω των Αγροτικών Κτηνιατρείων της εκάστοτε περιοχής. Παλαιού τύπου Μητρώα Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στο διοικητικό έλεγχο.