Π.Γ.Σ.: «Ανεβάζει» στροφές (0-2 τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι)

Ένα ακόμα δυνατό φιλικό «εκτός συνόρων», αυτή τη φορά στο Μενίδι, έδωσε χθες ο Παναιγιάλειος, που επιβλήθηκε σχετικά εύκολα του Αχαρναϊκού 0-2, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Football League.

Οι «μελανόλευκοι» απέδειξαν για ακόμα μια φορά και εμπράκτως πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία, κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον οποίο η «Μαύρη Θύελλα» θα βρεθεί αντιμέτωπη στο φετινό πρωτάθλημα. Αλληλοκάλυψη, «δεμένη» άμυνα, πάθος και δύναμη ήταν τα συστατικά που… «έβγαλαν» οι ποδοσφαιριστές μας σήμερα στο γήπεδο Μενιδίου, δείχνοντας πως μέρα με την ημέρα η ομάδα βελτιώνεται σε όλες τις γραμμές και πως θα μπορέσει να γίνει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να σταθεί με αξιώσεις στο δύσκολο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας τού επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου.

Ο Παναιγιάλειος μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και από την αρχή είχε τον έλεγχο των κινήσεων, καταφέρνοντας να περιορίσει τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων αλλά και να δημιουργήσει φάσεις. Η πρώτη «προειδοποιητική» ήταν στο 30΄ όταν ο Κρητικός, έπειτα από ωραία προσπάθεια, πέρασε δύο αμυντικούς, όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε (δύσκολα) σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Αχαρναϊκού.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 36ο λεπτό ο Παναιγιάλειος προηγήθηκε με γκολ του Τσιλιγκίρη, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων και μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 40΄ ο ίδιος παίκτης παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα της “Μαύρης Θύελλας”, όταν βγήκε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Αχαρναϊκού, όμως εκείνος τού είπε “όχι” στο πλασέ που επιχείρησε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας είχε την υπεροχή και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βγήκαν πιο ορεξάτοι και μέχρι το 65΄ δημιούργησαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως όποτε χρειάστηκε ο Στρέζος ήταν εκεί, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Από τα μισά τού δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας ανέκτησε την υπεροχή και στο 66΄ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά μας, έπειτα από πολύ ωραίο σουτ του Κατίδη από το ύψος του ημικυκλίου τής μεγάλης περιοχής, που, εκμεταλλευόμενος την πάσα τού Τσιλιγγίρη, δεν άφησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα πολλά περιθώρια για να αντιδράσει.

Από κει πέρα η ομάδα μας περιορίστηκε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ, εάν σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες μας ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αθανασόπουλος (46΄ Στρέζος), Σανδραβέλης (75΄ Ρέλλας), Ρότας (75΄ Πατινιώτης), Βλάχος, Κοντοές (60΄ Ντέμο), Μπούζας (70΄ Στίκας), Καζναφέρης (46΄ Μωυσίδης), Μπουρλάκης (70΄ Αράπης), Κρητικός, Τσιλιγγίρης (78΄ Μιχαλόπουλος), Κατίδης (70΄ Σκαρτσίλας)

axarnaikos2