Πώς θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκόρδου και του κρεμμυδιού στην αναπνοή

Το σκόρδο και το κρεμμύδι δίνουν ξεχωριστή γεύση και άρωμα στα φαγητά μας και επίσης τα συστατικά τους έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η προστασία από τον καρκίνο.

Φημίζονται, ωστόσο, για τη δυσάρεστη μυρωδιά που προσδίδουν στην αναπνοή, την οποία συνήθως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με μια τσίχλα ή με το βούρτσισμα των δοντιών.
1. Μήλο & μαρούλι: Ορισμένα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εξουδετερώνουν την κακοσμία που προκαλούν το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Food Science, οι δύο καλύτερες λύσεις για να συγκαλύψετε τη μυρωδιά είναι το μήλο, ιδίως το πράσινο, και το ωμό μαρούλι.
2. Μαϊντανός & μέντα: Τα φρέσκα φύλλα μαϊντανού είναι ένα πολύ παλιό και ευρέως γνωστό «γιατροσόφι» για την κακοσμία του στόματος, καθώς καθαρίζει τον ουρανίσκο και «καμουφλάρει» τις δυσάρεστες μυρωδιές της στοματικής κοιλότητας. Αντίστοιχη επίδραση έχουν και τα φύλλα της μέντας.
3. Μηλόξιδο: Μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο μπορεί επίσης να βοηθήσει να υποχωρήσει η άσχημη μυρωδιά της αναπνοής λόγω του σκόρδου ή του κρεμμυδιού. Το μηλόξιδο πρέπει πάντα να καταναλώνεται διαλυμένο σε νερό, σε αναλογία 1:2.
4. Πράσινο τσάι: Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Science and Vitaminology, το πράσινο τσάι αποδεικνύεται σε ορισμένες περιπτώσεις πιο αποτελεσματικό κι από τις τσίχλες ή τις καραμέλες για την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.
5. Γάλα: Ένα ποτήρι γάλα μετά το φαγητό μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση των θειούχων ενώσεων που ευθύνονται για την κακοσμία που προκαλούν το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, το γάλα με πλήρη λιπαρά είναι πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της κακοσμίας σε σύγκριση με το γάλα με χαμηλά λιπαρά.
6. Νερό με λεμόνι: Ο χυμός του λεμονιού βοηθά να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του σκόρδου και του κρεμμυδιού στην αναπνοή. Επίσης, το νερό προωθεί την παραγωγή σάλιου ώστε να απομακρυνθούν τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία του στόματος και παράλληλα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα σκόρδου ή κρεμμυδιού που έχουν προσκολληθεί στα δόντια.
Πηγή: onmed.gr