Πρόταση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Μαρινόπουλου για να εκμεταλλευτεί ο δήμος προγράμματα του ΟΑΕΔ

Συνεχίζει τον ουσιαστικό της ρόλο η δημοτική παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» με την κατάθεση προτάσεων και την εξεύρεση λύσεων σε καίρια προβλήματα του δήμου Αιγιαλείας. Ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας την περασμένη Παρασκευή, το μέλος της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Η πρόταση αφορά δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε εξέλιξη και μέσω αυτών – όπως τόνισε – με μικρό κόστος, μπορεί να ενισχυθεί με προσωπικό ο υποστελεχωμένος δήμος Αιγιαλείας.

Ο κ. Μαρινόπουλος κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το ΦΕΚ της απόφασης για τα προγράμματα καθώς και το τι αφορούν, κάνοντας γνωστό πως το πρώτο έχει να κάνει με προσλήψεις ανέργων ηλικιών 55-67 ετών που επιδοτείται κατά 75% από τον ΟΑΕΔ και το δεύτερο με προσλήψεις ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ΑΜΕΑ κ.λπ. που επιδοτείται κατά 90%.

Σε δηλώσεις του, τονίζει: ΄΄Τη στιγμή που η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην περιοχή μας, παρουσιάζοντας τα υψηλότερα ποσοστά στις γυναίκες και σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, ο δήμος Αιγιαλείας έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, εκμεταλλευόμενος τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται ένα μεγάλο μέρος μισθοδοσίας και ασφαλιστικής κάλυψης. Έτσι θα καλυφθούν και οι τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που αντιμετωπίζει, γεγονός που καθιστά δυσλειτουργικές πολλές υπηρεσίες του΄΄.