Προ-συμπτωματικός έλεγχος της καρδιάς για καλή υγεία

Την σπουδαιότητα, αλλά και την αναγκαιότητα του προ-συμπτωματικού ελέγχου για την αρτηριακή ακαμψία στα παιδιά,  τονίζει ο  Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το Acceleration Gym στο Αίγιο, επισημαίνοντας ότι το υπερβολικό βάρος  είναι επικίνδυνο κατά την πορεία της ζωής τους και αναφέρει:

  • “Οι ειδικοί αποκαλύπτουν έναν παράγοντα κινδύνου για καρδιακή πάθηση των ενηλίκων που βρέθηκε σε παιδιά ηλικίας 10 ετών.

Ο προ-συμπτωματικός έλεγχος για την αρτηριακή ακαμψία στα παιδιά –ειδικά στα υπέρβαρα- μπορεί να τους δώσει κίνητρο για άσκηση και απώλεια βάρους, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους νωρίς για να τα βοηθήσει να αποφύγουν μια καρδιακή πάθηση όταν μεγαλώσουν.

Ερευνητές στο Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, βρήκαν μια σύνδεση ανάμεσα στην ακαμψία των αρτηριών και στην λειτουργία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, με την πάροδο των χρόνων.

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν πως αν το υπερβολικό βάρος στα νεαρά παιδιά παραμείνει ανεξέλεγκτο, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο καθώς θα μεγαλώνουν”.