Προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα έμποροι της οδού Μητροπόλεως και παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους

Αγανακτισμένοι είναι οι έμποροι που δραστηριοποιούνται, μετά από το τμήμα της οδού Μητροπόλεως, που πεζοδρομήθηκε προ ημερών.

Οι αντιδράσεις τόσο από τις δημοτικές παρατάξεις που εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις που δημοσιεύσαμε, όσο και από μερίδα καταστηματαρχών και πολιτών είναι έντονες.

Όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες στο “aigialeia24.gr” ο τζίρος των καταστημάτων τους έπεσε κατακόρυφα, καθώς η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά μετά την πεζοδρόμηση του τμήματος της Μητροπόλεως.

Καταστηματάρχες που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους από το συγκεκριμένο σημείο και μετά, μιλούν κυριολεκτικά για μια καταστροφική απόφαση, αφού πλέον οι οδηγοί των οχημάτων παύουν να κινούνται σε όλη την οδό Μητροπόλεως και οι περισσότεροι διασχίζοντας τη Μελετοπούλων, ανεβαίνουν την Αθανασίου Φαραζουλή και κινούνται σε άλλες οδούς.

Οι έμποροι δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια και προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιάλειας.

Αύριο Τρίτη 11 Μαΐου όλοι οι έμποροι και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τμήμα έως τα Φανάρια της Σολωμού θα συναντηθούν το πρωί, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μάλιστα, προγραμματίζουν την Τετάρτη 12 Μαΐου  να καταθέσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στο Δήμαρχο Αιγιάλειας, αφού η εν λόγω απόφαση όπως τονίζουν, δίνει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες παρέμειναν κλειστές επί μήνες λόγω πανδημίας και τώρα έχουν μηδενικό τζίρο λόγω έλλειψης κίνησης.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ