Αίγιο: Προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες σε Εισόδια και Παναγία Τρυπητή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος  συνοδευόμενοι από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου ε. έ. τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς και το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής, προκειμένου να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για την πρόοδο των εργασιών αναστήλωσης και εξωραϊσμού των δύο ιερών κτισμάτων.

Με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες διαπίστωσαν ότι τα έργα προχωρούν με ρυθμό ικανοποιητικό και με την δέουσα προσοχή και σχολαστικότητα. Ενημερώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια από τους υπευθύνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τους μηχανικούς, που έχουν αναλάβει την επίβλεψη των έργων, τόσο για τις επί μέρους εργασίες, όσο και για την συνολική πρόοδο του καθενός έργου.

Σημειωτέον ότι τα αναφερόμενα έργα προγραμματίστηκαν και εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα από τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη, κ. Αμβρόσιο μετά από επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Ιερώνυμος με την άγρυπνη φροντίδα και επιμέλεια του οποίου υλοποιούνται τα έργα, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους υπευθύνους αλλά και όλους τους εργαζομένους για την κοπιώδη, εξειδικευμένη και πολύ υπεύθυνη εργασία τους, την προσοχή, την υπομονή και την σχολαστική επιμονή τους στην λεπτομέρεια για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής-αγιογραφικής καλαισθησίας των δύο ιερών μνημείων.

Εξέφρασε δε την ευχή του για καλή συνέχεια και θεία ενδυνάμωση, ώστε με την βοήθεια του Κυρίου και της Δεσποίνης Θεοτόκου να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια αποπεράτωσης του έργου αποδίδοντας σύντομα καλλίκαρπον αποτέλεσμα.