Προτάσεις για τη βελτίωση της περιοχής της Αλυκής

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΥΚΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΩΝ κ. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟ 

Την  Παρασκευή  το  πρωϊ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, εκπροσώπων του Δ.Σ. του συλλόγου Αγίου Νικολάου Αλυκής, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κο Νίκο Παπαδόπουλο, και την Κα Σία Μετζελοπούλου Καλαμιώτη, με τον Αντιδήμαρχο έργων Κο Δημήτη Φιλιππάτο στο γραφείο του, στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου όπου συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωση της παραλιακής οδούς της Αλυκής. Το Δ.Σ.. του Συλλόγου Αλυκής σε δελτίο Τύπου αναφέρει:
– “Έγινε συζήτηση για θέματα της παραλίας, κυρίως για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των παλιών αποθηκών της Π.Ε.Σ., που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, και που χρειάζονται, αν όχι γκρέμισμα, τουλάχιστον βελτίωση της αισθητικής και της εικόνας τους. Επίσης, ο σύλλογος ζήτησε την απομάκρυνση των μπάζων μπροστά από τις αποθήκες, ενώ η απάντηση που πήρε, είναι ότι είναι αδύνατο πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, διότι δεν υπάρχει άλλος χώρος, και διότι γίνεται με το υλικό αυτό επίστρωση σε δρόμους, επιδιόρθωση φθορών και επούλωση λάκκων. Μας διαβεβαίωσε επίσης, ότι ήδη έχουν εγκριθεί τα χρήματα που απαιτούνται για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των αποθηκών, και μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση της χώρας και των τραπεζών, θα αλλάξει αισθητά η άσχημη για όλους,επικίνδυνη και ενοχλητική αυτή κατάσταση.
Συζητήθηκε ακόμα η διαγράμμιση της νέας ασφάλτου, γύρω από το βιότοπο, ώστε να οριοθετηθεί μέρος του δρόμου για τους πεζούς, σύμφωνα και με την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, κάτι που όμως δεν είναι εφικτό άμεσα, λόγω διατάξεων του Κ.Ο.Κ., και απαιτούμενων ειδικών εγκρίσεων και αδειών.
Ενημερωθήκαμε ότι σύντομα αναμένονται οι άδειες για να τοποθετηθούν νέα φώτα αριστερά του δρόμου, από το παλιό λιμεναρχείο, κατά μήκος της λιμενικής ζώνης και μέχρι την παραλία του Αγίου Νικολάου, όπως επίσης, ότι το θέμα της κατασκευής γλίστρας στην παραλία του Αγίου Νικολάου, μετά τις ενστάσεις που έχουν γίνει από τους ενδιαφερόμενους, θα αργήσει χρονικά αρκετά.
Ζητήσαμε λύση όσον αφορά την αστυνόμευση και τους τρόπους που υπάρχουν, όπως τοποθέτηση φωσφορούχων ματιών ή τεχνικών εμποδίων κατά διαστήματα σε όλο το μήκος του δρόμου, ώστε να αποτραπούν οι μεγάλες ταχύτητες των οχημάτων, που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια.
Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζονται να μπουν ταμπέλες ορίων ταχύτητας σύντομα, και ότι απαγορεύεται η κατασκευή εμποδίων, ή τοποθέτηση φωσφορούχων ματιών κατά πλάτος στο δρόμο. Προτείναμε τουλάχιστον την τοποθέτηση αυτών των ματιών κατά μήκος του δρόμου, στη μεριά προς τη θάλασσα, ώστε κατά κάποιο τρόπο, ειδικά τις βραδυνές ώρες ή  όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, να βοηθούν τους οδηγούς να διακρίνουν τα δύσκολα σημεία. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι η πρότασή μας θα εξεταστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες, κατά πόσο είναι εφικτή.
Τέλος, ζητήσαμε την επούλωση λάκκων στους δύο κάθετους δρόμους προς τον παραλιακό της Αλυκής, που ήδη έχουν καθαριστεί από χόρτα και καλάμια, και επίκειται η μονοδρόμησή τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να πετύχουμε την αποσυμφόρηση του κεντρικού δρόμου, όπως και την καλύτερη συνεργασία του συλλόγου με το Δήμο στα θέματα καθαριότητας στην παραλιακή ζώνη, ειδικά τους επιφορτισμένους
καλοκαιρινούς μήνες, που ο σύλλογός μας, σε καθημερινή βάση, προβαίνει στην καθαριότητα της παραλίας, και την συγκομιδή και αντικατάσταση των σακουλών σκουπιδιών από τα καλάθια της παραλίας της Αλυκής.
Θεωρούμε ότι η αρχή της συνεργασίας με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, και όχι της ρήξης και των καταγγελιών, μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Άλλωστε, είδαμε τον τελευταίο χρόνο στην αγαπημένη παραλία μας, να γίνονται δενδροφυτεύσεις, διαγραμμίσεις, νέα άσφαλτος, γαλάζια σημαία,δημιουργία Δημοτικού πάρκινγκ,και επίκειται σύντομα και δεύτερο, και βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ πιο κοντά στη διάνοιξη κάθετων δρόμων.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, κατά γενική ομολογία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση και την ανάδειξη της παραλίας της Αλυκής. Με πολύ κόπο και ανιδιοτέλεια, αλλά  και με όραμα, διάθεση για προσφορά και υπομονή συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε” !!!

ΜΕ   ΤΙΜΗ

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                         ΜΕΛΠΩ  ΜΠΕΣΚΟΥ