Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017

Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν από 1 έως 30 άτομα μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017.

Ο κάθε εκπαιδευόμενος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5,00€ ανά εκπαιδευτική ώρα (συνολικά 160€) και θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα έχουν οι εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί η εργοδοτική εισφορά 0,24% ενώ, ο εργαζόμενος δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε περισσότερα του ενός προγράμματος επιμόρφωσης. Στα συγκεκριμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες:

  • Επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους ΔΩΡΕΑΝ.
  • Έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους.
  • Απασχολούν από 1 έως 30 εργαζομένους.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα κατάρτισης δίνεται η δυνατότητα, να συμμετέχουν και εργαζόμενοι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που προέρχονται από επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 30 άτομα:

  • των οποίων οι εργοδότες δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών
  • των οποίων οι εργοδότες δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους ή
  • το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερό εργοδότη υπό τον όρο ότι καταβάλλεται γι’ αυτούς η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%).

Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ε.Κ.Αιγίου από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 13:00 στο τηλέφωνο 26910 22519.