Πρεμιέρα της νέας σεζόν για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τις καθιερωμένες πλέον κινηματογραφικές προβολές της στο δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων» του Αιγίου. Έχοντας καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από τον παγκόσμιο και εγχώριο κινηματογράφο, ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 21:30 με την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος».

Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949, ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους, θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα.

Στην αδιαπραγμάτευτα ρομαντική ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Πάβελ Παβλικόφσκι («Ida»), ο έρωτας είναι ένας πόλεμος ψυχρός, η έκβαση του οποίου κρίνεται στα πάσης φύσεως σύνορα, πραγματικά και συμβολικά. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών,5 Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανάμεσα στα οποία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου και υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Παραγωγή: Πολωνία, 2018

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι

Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Μπόρις Σικ, Αγκάτα Κουλέζα

Διάρκεια: 88 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=VtnvdFY-8G8

 

Προβολές κάθε Δευτέρα στις 21:30 στο δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων»

Είσοδος για τα μέλη δωρεάν, εισιτήριο για μη μέλη 4€ και 3€ (μειωμένο)

Ετήσια εισφορά – εγγραφή 30€ και 20€ (μειωμένο), εγγραφές-ανανεώσεις κάθε Δευτέρα από τις 21:00 στον κινηματογράφο «Απόλλων».

Πρόγραμμα προβολών 2019-2020: www.cinegio.gr/programma-provolwn-2019-2020/