Πρεμιέρα της νέας σεζόν για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου με προβολή της ταινίας «Άσπρο Πάτο»

Tη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 21.30

Ύστερα από ένα διάλειμμα 1,5 έτους εξαιτίας της πανδημίας, επιστρέφουν οι χειμερινές προβολές για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο. Έχοντας καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από τον παγκόσμιο και εγχώριο κινηματογράφο, ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 21:30 με την πολυβραβευμένη ταινία « Άσπρο Πάτο ».

Μια ομάδα καθηγητών θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και στη δουλειά. Αποφασίζουν να πίνουν σταθερά μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, να αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευε ο Χέμινγουεϊ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα.

Αυτή δεν είναι μια ταινία για το αλκοόλ, ούτε για την ανδρική συνείδηση, τους ανδρικούς «κώδικες». Είναι μια ταινία για τη γοητεία του να σπας τα όρια. Για το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη γι’ αυτό σε μια ζωή που τρέχει χωρίς απόλαυση, αλλά και για το πόσο μπορεί η απώλεια ελέγχου να ξεγελάσει, να θεωρηθεί ανάσα, λύση, ενώ αφήνει το χάος της προσωπικής ζωής ανεπηρέαστο.

Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Καλύτερη Ταινία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία σε Bafta και Cesar και δεκάδες άλλα βραβεία από Ενώσεις Κριτικών και Διεθνή Φεστιβάλ.

Παραγωγή: Δανία, 2020

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ

Σενάριο: Τόμας Βίντερμπεργκ, Τομπίας Λίντχολμ

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ

Διάρκεια: 117 λεπτά

Είσοδος για τα μέλη δωρεάν, εισιτήριο για μη μέλη 5€

Ετήσια εισφορά – εγγραφή 20€ για όλους. Εγγραφές-ανανεώσεις καθημερινά στον κινηματογράφο «Απόλλων» 19.00-22.00.

Υγειονομικό πρωτόκολλο: 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν).  Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τέλος, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.