Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ

Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 19:00, στην Αγορά Αργύρη, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Ιφιγένεια Αθανασούλα, γραμματέα του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Το αφιέρωμα μας «μεταφέρει» στα πρώτα χρόνια ίδρυσης της ΚΝΕ μέσα στη περίοδο της χούντας. Μέσα από τις αφηγήσεις των ηθοποιών γίνεται προσπάθεια να γίνουν κατανοητές οι συνθήκες που έδρασαν εκείνη την περίοδο οι κομμουνιστές, την ανάγκη ύπαρξης νεολαίας του ΚΚΕ. Το κείμενο μέσα από την ιστορική αναδρομή που κάνει θέλει να αναδείξει πλευρές από τον αγώνα της ΚΝΕ και πιο συγκεκριμένα την πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τους πολέμους, την πάλη για τα ζητήματα της καθημερινότητας, για την ολόπλευρη μόρφωση.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο πλάι μας σε μάχες που δώσαμε από κοινού να συμμετέχουν στην εκδήλωση ώστε να εμπνευστούμε, να μελετήσουμε και να πάρουμε την σκυτάλη στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.