Πολιτική και μόνο η τελική απόφαση για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο

Σύσκεψη με υφυπουργό και βουλευτές στο Δημαρχείο Αιγιαλείας

Τα επόμενα βήματα μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο της περασμένης Δευτέρας 11 Οκτωβρίου στη Γέφυρα Μεγανίτη, που μετέφερε το μεγάλο “όχι” της πόλης κατά της μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών από το Αίγιο στην Πάτρα, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, με την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, των βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ κ.κ. Άγγελου Τσιγκρή και Ιάσονα Φωτήλα και του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, καθώς και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Χρήστου Γούτου, Βασιλικής Ψυχράμη και Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας σημείωσε πως η Αιγιάλεια, μέσω των πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της που ομονοούν, έχουν χαράξει έναν κοινό δρόμο με στόχο να μην μεταφερθεί η Σχολή Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, όπως εισηγείται η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών προς το Υπουργείο Παιδείας. “Αναγκαστήκαμε να βγούμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε, μιας και η Υπουργός κα Κεραμέως εδώ και μήνες απαξίωσε να μας συναντήσει και να ακούσει τη φωνή της πόλης, όπως το ζητούν οι θεσμικοί εκφραστές της τοπικής κοινωνίας. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ ευχαριστώ πολύ και τους παρευρισκόμενους βουλευτές” είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, ο οποίος πρόσθεσε πως το συλλαλητήριο της 11ης Οκτωβρίου με το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού ήταν ένα πρώτο “σάλπισμα”, μιας και οι δυναμικοί αγώνες θα συνεχιστούν “όσο δεν φαντάζεστε”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και αφού καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν όλες οι απόψεις που εκφράστηκαν και που συνέκλιναν στο ότι η πρόταση του Πανεπιστημίου είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι, αποφασίστηκε το εξής πλάνο δράσεων για τις επόμενες ημέρες:

– Να αναλάβει προσωπικά ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κατσανιώτης, να προσπαθήσει ώστε να γίνει συνάντηση με την κα Κεραμέως με στόχο να “παγώσει” η επικείμενη υπογραφή της απόφασης για μεταφορά της σχολής από το Αίγιο στην Πάτρα.

– Να συνεχιστούν οι επαφές με το πρωθυπουργικό γραφείο, που έχει ήδη ενημερωθεί μετά και από συνάντηση του κ. Φωτήλα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος ο βουλευτής τόνισε.

– Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, να προχωρήσει σε νέους σχεδιασμούς κινητοποιήσεων, πιο ισχυρών αυτή τη φορά.