“Ποιοτική Αιγιάλεια”: Ζητά την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που επλήγησαν από την πανδημία

Η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” με επικεφαλής την Βασιλική Ψυχράμη απέστειλε πρόταση προς την  Οικονομική Επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που επλήγησαν από την πανδημία, καθώς πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν αποφασίσει τις απαλλαγές αυτές. Η πρόταση αναφέρει τα εξής:

– “Κύριε Δήμαρχε, κυρία και κύριοι συνάδελφοι της Οικονομικής Επιτροπής,

Όλοι γνωρίζουμε τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αδιέξοδης κατάστασης ,στην οποία έχουν επέλθει όλες οι επιχειρήσεις που με κρατική εντολή ανέστειλαν την δραστηριότητά τους, στα πλαίσια της αποφυγής της εξάπλωσης του κορωνοϊου.
Η Πολιτεία έχει αποστείλει στο δήμο μας μέχρι στιγμής περί τις 700.000 € για την αντιμετώπιση της πανδημίας και 2.000.000.€ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Επίσης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται εν ισχύ η υπ’ αριθ. 39/3_3_20 Πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει στους δήμους να απαλλαξουν από τα δημοτικά τέλη τις πληγείσες επιχειρήσεις και μάλιστα να συμψηφισουν με επόμενες οφειλές τους τα δημοτικά τέλη που , μέχρι την λήψη της απόφασης,  θα έχουν εξοφληθεί.
Πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν αποφασίσει τις απαλλαγές αυτές.
Κατόπιν αυτών,  έχουμε υποχρέωση και καθήκον να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά του Δήμου μας,  σε μια τόσο δύσκολη και με πρωτοφανείς δυσμενείς συνέπειες οικονομικη κρίση που βιώνουν.
Για τους λόγους αυτούς
ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ
την λήψη σχετικής απόφασης και τη δημιουργία σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου μας,  ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις.
Για την δημοτική παράταξη “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”
Βασιλική Ψυχράμη