Ποια τρόφιμα δεν λήγουν, όσα χρόνια και αν περάσουν

Όλα τα τρόφιμα έχουν ημερομηνία λήξης. Άλλα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και άλλα μεγαλύτερη. Υπάρχουν όμως και εκείνα, που δεν λήγουν ποτέ, που δεν παθαίνουν τίποτε όσα χρόνια και αν περάσουν.

Και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άφοβα. Αρκεί, βέβαια, να τα έχετε αποθηκεύσει σωστά, σε βαζάκια και στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Ας δούμε ποια είναι τα προϊόντα… Χαϊλάντερ, που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας και δεν πρέπει να πετάξετε σε κάποιο ξεσκαρτάρισμα.

Μέλι

Το μέλι είναι ο «Χαϊλάντερ» των τροφίμων… κρατά για μια ζωή, χάρη στα ένζυμα που περιέχει. Αν, λοιπόν, το προσέξετε και σφραγίζετε καλά το καπάκι, μετά από κάθε χρήση, ώστε να μη μπαίνει υγρασία, θα κρατήσει μία ζωή. Και σε περίπτωση που κρυσταλλώσει, το ζεσταίνετε για λίγο και είναι έτοιμο!

Ζάχαρη

Αν την προσέξετε και τη βάλετε σε ένα αεροστεγές δοχείο, ώστε να μη μπαίνει υγρασία, θα την έχετε για πολλά χρόνια. Το ίδιο ισχύει και με τη ζάχαρη άχνη.

Ρύζι

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν βάλετε το ρύζι σε καλά σφραγισμένα δοχεία και σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών Κελσίου, μπορεί να κρατήσει για μια ζωή. Προσοχή: αυτό ισχύει μόνο για το λευκό. Το καστανό ρύζι διαρκεί μέχρι 6 μήνες.

Αλάτι

Αν κάποιος γνωρίζει από Χημεία, δεν του προκαλεί καμία έκπληξη, που το αλάτι (χλωριούχο νάτριο) διαρκεί για μια ζωή. Εξάλλου, το αλάτι χρησιμοποιείται

Λευκό ξύδι

«Αθάνατο» και το λευκό ξύδι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα, όσα χρόνια και αν περάσουν

Καλαμποκάλευρο

Φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος – σα κάτω ράφια του ψυγείου ας πούμε – και το καλαμποκάλευρο θα γίνει και αυτό… αθάνατο.

Φασόλια

Τα ξερά φασόλια κρατάνε πολύ, πάρα πολύ. Και αυτό το ξέρουν καλά οι παλαιότεροι. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, ακόμη και μετά από 3 δεκαετίες, η γεύση τους παραμένει αναλλοίωτη.