Πλημμύρισε από κόσμο η Παναγία Φανερωμένη στη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του Αιγίου

Ο Δεκαπενταύγουστος, «το Πάσχα του καλοκαιριού», είναι η ημέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών. Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες των πιστών, ακούγονται από τις πιο μεγαλοπρεπείς μητροπόλεις μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια και μοναστήρια, ενώ τα περίπου 500 «Θεοτοκωνύμια», οι ονομασίες και χαρακτηρισμοί που της απέδωσε ο λαός, δηλώνουν τη λατρεία στο Θείο πρόσωπο της.

Ελευθερώτρια, Οδηγήτρια, Γιάτρισσα, Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Ελεούσα, Παντάνασσα, Κεχαριτωμένη, Μολυβδοσκέπαστη, Τουρλιανή, Αθηνιώτισσα. Εκατοντάδες τα λατρευτικά ονόματα που της δόθηκαν και αναρίθμητα τα προσκυνήματα, όπου προστρέχουν σήμερα χιλιάδες πιστών.

Εκατοντάδες πιστοί, και φέτος, κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου όπου με θρησκευτική ευλάβεια προσευχήθηκαν στην Παναγία , ενώ η περιφορά του Επιταφίου και η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας σε δρόμους της πόλης δημιούργησαν θρησκευτικό δέος και συγκίνηση.

Στον Ιερό Ναό τελέστηκε  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ Εσπερινός µετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγµατος, χοροστατούντος του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικου, ο οποίος εξήρε το Πρόσωπο της Παναγίας και μίλησε για τη δύναμη της πίστης που πρέπει να έχουμε μέσα μας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας και να εισακουστούν οι προσευχές μας στη Μητέρα του Χριστού.

Εν συνεχεία και περί ώραν 9.15΄ πραγματοποιήθηκε  η ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ της Ιεράς Εικόνος στις  Μελετοπούλων, Βασ. Κων/νου, Παναγιωτοπούλων & Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

Πλήθος πιστών, άνθρωποι κάθε ηλικίας, με σεβασμό και ταπεινότητα προσκύνησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου ζητώντας την προστασία της στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Ανδρέας Σοφέτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο νυν Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Σωτήρης Μαμάσης κ.α.

Αύριο, Δεκαπενταύγουστος, στις  7 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου θα τελεστεί  ΟΡΘΡΟΣ και εν συνεχεία Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία µετά Θείου Κηρύγµατος. Θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος.

Την Εσπέραν της Εορτής και ώρα 7.30΄ θα ψαλή Μέγας Εσπερινός και ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον, υπέρ Υγείας των κατοίκων της πόλεώς µας και περιχώρων.

Η καλή μας Παναγία, σκέπη και προστασία για όλο το κόσμο! Χρόνια σας πολλά!

Φωτό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ