Πετυχηµένο το 18ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αιγίου

Τιµήθηκε ο µεγάλος συνθέτης µας Ηλίας Ανδριόπουλος

‘Οσο υπάρχουν άνθρωποι µορφωµένοι και µε βαθιά συναίσθηση του τι υπηρετούν τόσο τυχεροί θα είµαστε εµείς οι υπόλοιποι, αφού το πάθος τους για δηµιουργία αντικατοπτρίζεται µέσα από τις εκδηλώσεις που µας παρουσιάζουν.

Ευτυχώς, το Αίγιο και κατ’ επέκταση η Αιγιάλεια διαθέτει ανθρώπους που παθιασµένοι απ΄ αυτό που πάνω απ’ όλα αγαπούν, δίνουν σώµα και ψυχή, αλλά και χρήµατα, προκειµένου να παρουσιάζουν κάθε φορά εκδηλώσεις ανώτερου ποιοτικού επιπέδου.

Ένας απ’  αυτούς, είναι ο γνωστός µαέστρος της Φιλαρµονικής και Χορωδίας Αιγίου κ. Λεωνίδας Χαραλαµπόπουλος, ο οποίος έχει αφιερωθεί να υπηρετεί µε ήθος, συνέπεια, κουλτούρα την µπάντα και τη χορωδία του και να τις έχει κάνει γνωστές εντός και εκτός συνόρων.

Το π. Σάββατο, η καρδιά της πόλης του Αιγίου, µέσα από το ιστορικό κτίριο της Φιλαρµονικής Αιγίου «Η Ευτέρπη» µύρισε πολιτισµό και η αίθουσα σκόρπισε µε µελωδίες από πέντε Χορωδίες της Ελλάδας, της Πολυφωνικής Χορωδίας Ανατολικής Αιγιάλειας Ακράτας, της Χορωδίας Τρίπολης, της Χορωδίας Πνευµατικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας – Βριλησσίων, του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου («Athens Choir Ensemble») και φυσικά της Χορωδίας Αιγίου.

Στην αίθουσα της «Ευτέρπης» δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα, και οι χορωδίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ερµηνεύοντας κοµµάτια µεγάλων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζηνάσιου, κ.ά.) µελοποιηµένα από στίχους µεγάλων ποιητών (Οδ. Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Τάσου Λειβαδίτη κά.).

‘Εκπληξη της βραδιάς η παρουσία του µεγάλου συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, όπου οι Χορωδίες ερµήνευσαν τραγούδια του, όπως το «Το τραγούδι του Αρχιπελέγους», «Τι τραγούδια να σου γράψω», «∆ειλινά στη Σπάρτη», «Πουλιά στα χίλια χρώµατα», «Μη κλαις».

Ο ίδιος ο συνθέτης, εµφανώς συγκινηµένος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την µεγάλη αυτή τιµή, ενώ στο τέλος διήυθυνε όλες τις χορωδίες 250 µέλη, τραγουδώντας «Θα σε ξανάβρω στους µπαξέδες».

Την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η Πρόεδρος της ∆ΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά, ο Πρόεδρος του Νοµικού Προσώπου κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο Αντιδήµαρχος Τουριστικής Προβολής του ∆ήµου Αιγιάλειας κ. Στράτος Βαρδάκης, η Αντιδήµαρχος Υγείας, Πρόνοιας και αναπληρώτρια ∆ηµάρχου κ. Βασιλική Ψυχράµη, ο Πρωτοσύγγελος π. Ιωακείµ Βενιανάκης ως εκπρόσωπος του Σεβασµιοτάτου κ. Αµβροσίου, δηµοτικοί σύµβουλοι κ.ά.

Βέβαια το δικό τους λιθαράκι έβαλαν και οι χορηγοί: Αλέκος Θανασούλιας, Αρτοποιεία Μποµποτσιάρης, Εστιατόριο Refrain Στράτος Βαρδάκης, Μεζεδοπωλείο Ορέστης, Κρίνος Φυσικό Μεταλλικό και Οινοποιία Kαβίνο.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε με επιτυχία η κ. Δήμητρα Χαραλαμποπούλου.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, γιατί το Χορωδιακό Φεστιβάλ το 18ο κατά σειρά, πάντα µας συγκινεί, µας εµπνέει και µας καθηλώνει. Αναµένουµε µε αγωνία το επόµενο!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙ∆Η