Περιοδεία και συνεργασία με φορείς της Κάτω Αχαΐας από την παράταξη “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ”

Σημαντικές και κρίσιμες συναντήσεις με φορείς της Κάτω Αχαΐας είχε ο π. Περιφερειάρχης Αποστόλης Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Δημήτρη Δριβίλα, Γιώργο Αγγελόπουλο, Κώστα Κόντη και Χρήστο Σαράντη. Συνάντησαν τον Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και  π. δήμαρχο Χρήστο Νικολάου καθώς και  το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου ενώ παράλληλα συνομίλησαν με απλούς πολίτες, καταστηματάρχες και επαγγελματίες της πόλης.

α.    Κρίσιμη και ουσιαστική ήταν η συνάντηση με τον δήμαρχο όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και κυρίως οι μικροί δήμοι, ο αποκλεισμός της αυτοδιοίκησης  από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα που ολοκληρώθηκαν, τα έργα που εκτελούνται αλλά και την προετοιμασία για τις επόμενες προκλήσεις που είναι μπροστά μας  με επίκεντρο την επέκταση της διώρυγας του φράγματος Πηνειού στον Κάμπο της Δυτικής Αχαΐας , την επέκταση προαστιακού στο αεροδρόμιο του Αράξου, την επανεκκίνηση της Πατρών – Πύργου και την ένταξη του μεγάλου έργου για την προστασία από την διάβρωση των ακτών από Μονοδένδρι μέχρι Λακόπετρα και του οποίου οι μελέτες είναι στο σύνολό τους έτοιμες. Η παράταξή μας θεωρεί και τα τέσσερα έργα κομβικής σημασίας,  ώριμα  και επιλέξιμα στα υπάρχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

β.  Σημαντική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης που συζητήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και το αποτύπωμά τους στην βελτίωσή της οικονομικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς επίσης και έργα που σε συνεργασία με τις  δημοτικές αρχές σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τη δική μας περιφερειακή αρχή σε πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα (προαστιακός, σχολεία, αναπλάσεις Α και Β φάση, εκτεταμένες συντηρήσεις του περιφερειακού οδικού δικτύου με κύρια τους άξονες Κάτω Αχαΐα Νιφορέικα – Καλαμάκι -Λακόπετρα -Άραξος – Λάππα και Ε.Ο προς ΒΙΠΕ –  Χαικάλι – Μαζαράκι – ΧΥΤΑ και προς Λουσικά, και έργα αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού) .

γ.   Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η συνάντηση με το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου, κατά την οποία τέθηκαν όλα τα κρίσιμα και πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές  εμπορικές  επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο και οι καταστηματάρχες της αγοράς μέσα στην κρίση  από της συνέπειες της πανδημίας και κυρίως από το παρατεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεων την άμεση  ρύθμιση των χρεών. Παράλληλα τέθηκαν και τα θέματα των υποδομών που θα βελτιώσουν τη τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία.

Εμείς ως παράταξη θέσαμε την καθολική αστοχία του προγράμματος της περιφέρειας για την ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέσαμε επίσης την  πρωτοβουλία μας για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που δεσμεύει την περιφερειακή αρχή  για νέο πρόγραμμα ύψους 20 εκ ευ, με αλλαγή των όρων και κριτηρίων και κυρίως  με μικρότερο ανώτατο πλαφόν έτσι ώστε να αρθούν οι αδικίες και να είναι δικαιούχοι οι περισσότεροι, τονίζοντας την θέση μας ότι τα υπάρχοντα προγράμματα είναι για τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Στην σύσκεψή συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Κώστας Ρέλλος, και τα μέλη, Γιώργος  Αναστασόπουλος, Ανδρέας Μπουχέλος και Κώστας Δρακούλης.

Η παράταξή μας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους φορείς της Δυτικής Αχαΐας , και δεσμεύεται ότι θα προωθήσει τα θέματα που τέθηκαν κατά τις συζητήσεις, θα παρακολουθεί την εξέλιξή τους και θα παρεμβαίνει πάντα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επεξεργασμένες προτάσεις.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και ο δρόμος της ευθύνης είμαι μπροστά μας.