Περίπατος του Make-A-Wish για πρώτη φορά στο Αίγιο, με συγκινητική συμμετοχή

Για πρώτη χρονιά, ανήμερα της Μ.Δευτέρας 29ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, ο ετήσιος καθιερωμένος περίπατος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) «Walk for Wishes 2024», πραγματοποιήθηκε σε 15 πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους και το Αίγιο.

Με πρωτοβουλία της Βανέσσας Γιαννακοπούλου, μαμάς παιδιού που έχει εκπληρωθεί η ευχή του από τον οργανισμό και υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων/Εθιμοτυπίας/Εκδηλώσεων, ο περίπατος διεξήχθη στο Αίγιο με αξιοσημείωτη επιτυχία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και περπάτησε στα βήματα της πρώτης ευχής. Με πρωτοστάτες τις ίδιες τις οικογένειες και τα παιδιά ευχής, ο περίπατος κατέληξε και πάλι στη φωταγωγημένη πλατεία, ενώ ο ΡΥΘΜΟΣ 94.9, αναμετέδιδε την εξέλιξη καθενός από τους 15 περιπάτους ανά την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 80 Δήμοι ανά την Ελλάδα φωταγώγησαν στα μπλε κάποιο σημείο-ορόσημο της πόλης τους. Έτσι, φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» από άκρη σε άκρη ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του Make-A-Wish, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά ή που εξακολουθούν να παλεύουν αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Στην προσυγκέντρωση του περιπάτου, η Παιδική-Νεανική Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Μπέσσυς Νάσση ερμήνευσε τραγούδια, ενώ εψάλη δέηση-ευχή για τα παιδιά του Make a Wish από πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες μαμάδων παιδιών ευχής και λαμβάνοντας το λόγο, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε: «Οι ευχές πρέπει να συμπορεύονται με πράξεις. Εξάλλου, είμαστε όλοι μαζί σε μια πορεία ζωής με τα χέρια σφιχτά μεταξύ μας, με μια αγκαλιά να συνοδεύει όλους, χωρίς διακρίσεις. Αυτή η δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Αίγιο και θέλουμε κάθε χρόνο η αγκαλιά να μεγαλώνει με αλληλεγγύη και δύναμη για τον κοινό στόχο μας, που είναι και υποχρέωσή μας: να βάζουμε τα παιδιά σε πρώτη προτεραιότητα».

Από πλευράς της η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων/Εθιμοτυπίας/Εκδηλώσεων κα Μαρία Αγγελοπούλου σημείωσε ότι όταν δίνουμε αγάπη και στήριξη, πρώτα από όλα γεμίζει η καρδιά μας, για εμάς και τα παιδιά μας. «Είναι χρέος μας να δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά, να μάθουν να είναι υποστηρικτικά και δοτικά πλάσματα, να αγαπούν και να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας» είπε μεταξύ άλλων.

Ο περίπατος ξεκίνησε από την Πλατεία Αγίας Λαύρας με τη συμμετοχή του αιγιώτη Πανελλήνιου Πρωταθλητή Ποδηλασίας κ. Χρήστου Τσερεντζούλια και πέρασε από τις οδούς Πετμεζά, Ανδρέου Λόντου, Μητροπόλεως, Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και επέστρεψε μέσω της Μητροπόλεως και της Κλ.Οικονόμου στην Πλατεία, όπου παιδιά ευχής άφησαν συμβολικά στον ουρανό μπλε μπαλόνια.

Υποστηρικτές περιπάτου Αιγίου: Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας, Σπύρος Ρηγόπουλος – Melody sound and lightning systems, Επί χάρτου Διακοπτό-Βιβλιοπωλείο, Μπέσσυ Νάσση & Παιδική Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, Ελένη Βλάχου και Κωνσταντίνα Πατατάνε, Σταθμός Κρέατος Καρβουνιάρης, Μαργαρίτα Γούτου.