ΠΑΤΡΑ: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής σε νεροκολοκύθες

Με μια πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής, ξεκινούν οι γενέθλιες εορταστικές εκδηλώσεις της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή της. Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής σε νεροκολοκύθες, του πατρινού ζωγράφου Παναγιώτη Χαλούλου, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 4 Μαΐου στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64) στις 8.00 μμ.

Εκτός από τις ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες ο Παναγιώτης Χαλούλος εκθέτει και τέσσερεις πίνακες με έμπνευση από την ελληνική φύση, η οποία τώρα την Άνοιξη, όπως σημειώνει ο ίδιος στην εφημερίδα «εν αιθρία» που εκδίδει η ΟΙΚΙΠΑ, «γιορ­τάζει και βρίσκεται στην καλή και τη γλυκιά της ώρα»!

Ένας ανοιξιάτικος κόσμος, με ελληνικό χρώμα, φιγουρά­ρει στις ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες του Παναγιώτη Χαλούλου. Μπορεί να δει κανείς λουλούδια του κήπου και της υπαίθρου, πουλιά που συναντούμε στην ελληνική φύση, όπως χελιδόνια, γλάρους, περιστέρια και ακόμα ροδοπε­λεκάνους, κύκνους κ.α

Οι νεροκολοκύθες μάλιστα, ειδικά όταν έχουν σχήμα καμπύλης στην πάνω απόληξή τους, προσφέρονται να ζωγραφιστούν ως πουλιά, αφού δί­νουν την εντύπωση λαιμού πτηνού με ράμφος, όπου ως ράμφος λαμβάνεται ο μίσχος που συνήθως αφήνουμε.

Δεν μένει έξω όμως και ο ενάλιος κόσμος κι έτσι βλέπουμε χταπόδια, δελφίνια, όστρακα και αχινούς σε όμορφες εικό­νες θαλάσσιου βυθού. Και οι αστερίες να κοσμούν όχι μόνο το θαλάσσιο κόσμο, αλλά να γίνονται κάποιες φορές, με μια υπερρεαλιστική διάθεση, αστέρια στον έναστρο ουρανό!

Οι ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες μαζί με τέσσερεις πίνακες σε καμβά με παρόμοια έμπνευση και θέματα θα εκτίθενται στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, Σαχτούρη 64, από την Τετάρτη, 4 Μαΐου μέ­χρι τις 20 του ίδιου μήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 7-9 μμ.

DSC00929 DSC01280[1]