Παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου η λαϊκή συνέλευση για το ΧΥΤΑ στην Αιγείρα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε όγκο , μέχρι σήμερα, Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας για το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αιγιάλειας. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τους δημότες για τις εξελίξεις, την επίσκεψη στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κλπ.

Στη Λαϊκή Συνέλευση παραβρέθηκε η π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου  με την ιδιότητά της ως δικηγόρου  και ενημέρωσε τους δημότες ότι σε συνεργασία με τους δικηγόρους της Επιτροπής Αγώνα κ.κ. Μαρία Νικολοπούλου και το γραφείο της και τον κ. Θανάση Παλαιολογόπουλο, αναλαμβάνει και αυτή τη νομική εκπροσώπηση του αγώνα.  Στην ομιλία της η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε το δίκαιο του αγώνα και την επιβεβλημένη αντίδραση των κατοίκων , υπογράμμισε την υποχρέωση  συνέχισης του αγώνα και κυρίως τη μαζικότητα των αντιδράσεων.

Ιδιαίτερα στηλιτεύτηκε από τους κατοίκους – ομιλητές η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση και το άνοιγμα του παράνομου ΧΥΤΑ με τα ΜΑΤ, ενώ   τέθηκε και θέμα συνταγματικότητας των πράξεων των εμπλεκομένων εξουσιών. Μετά τις τοποθετήσεις των κατοίκων η Λαϊκή Συνέλευση κατέληξε στην ανάγκη συνέχισης  των κινηματικών δράσεων και τον εμπλουτισμό τους , στην εντατικοποίηση των νομικών ενεργειών και κυρίως την άμεση νομική δράση κατά της πρωτοφανούς εισαγγελικής εντολής.

Μετά το τέλος της Λαϊκής Συνέλευσης  συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων με τους δικηγόρους και εκτιμώντας την κατάσταση  που έχει προκύψει μετά τη συλλογή νέων σοβαρότατων στοιχείων σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το κορεσμό του κλπ. αποφάσισε την παραίτηση από το δικόγραφο της αίτησης των  ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδικαζόταν στις 19/6 και την κατάθεση εκ νέου αίτησης μετά τον εμπλουτισμό του φακέλου με τα νέα στοιχεία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.