Παρουσίαση βιβλίου “Σταφίδα και Καριοφίλια” την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Σταφίδα και Καριοφίλια» της Έντιτ Έγκελμαν, μεταφρασμένο στα ελληνικά από τον πρέσβη επί τιμή κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο. Η έγκριτη γερμανίδα συγγραφέας, μέσα από μια εντυπωσιακά μεγάλη βιβλιογραφία που περιλαμβάνει γερμανικά έγγραφα, μελέτες, περιηγήσεις, ιστορικά βιβλία, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά κείμενα, επιχειρεί μια «βαθειά ανατομία» στη ζωή αλλά και την «εικόνα», που παρουσιάζει ο τόπος μας, σε μια ταραγμένη εποχή των μεγάλων κρίσεων και ανακατατάξεων στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, από το 1750 έως το 1840.

Όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της εποχής (Ορλωφικά, προετοιμασία και έναρξη της Επανάστασης του 1821, μάχες, αγώνες, αντιπαραθέσεις, πολιτικές εξελίξεις, κοινωνικές συγκρούσεις, εμπόριο, σταφίδα, παιδεία, κοινωνία) περνούν μέσα από τη ζωή και τη δράση του Πανάγου Χρυσανθόπουλου, που έζησε στη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο) κατά τον 19ο αιώνα.

Το εξαίρετο αυτό βιβλίο-ντοκουμέντο για την τοπική μας ιστορία, θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέα κας ΄Ενγκελμαν, ενώ την παρουσίαση θα κάνουν η ιστορικός κα Βάνα Μπεντεβή και ο πρέσβυς και απόγονος του Πανάγου κ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.