Παραλίες χωρίς ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα

Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ

Και εκεί, που τα καλοκαιρινά καταστήµατα ετοιµάζονται να εξυπηρετήσουν τους λουόµενους, µε τους επιχειρηµατίες να προσδοκούν να αυξήσουν τα µειωµένα µέχρι πρότινος έσοδά τους, µία νέα υπουργική απόφαση, ανατρέπει τα όσα ίσχυαν µέχρι σήµερα.

Ξαπλώστρες, τραπεζάκια, µουσική, αλλά και κατασκευές αναψυχής στις παραλίες, µπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Οι απαγορεύσεις έχουν ως εξής:

– Απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσµατα από τα καταστήµατα  στις παραλίες.

– Τα ξύλινα δάπεδα θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ επιτρέπονται µόνο οι ξύλινοι διάδροµοι που χρησιµοποιούνται για την πρόσβαση στη θάλασσα.

– Όσον αφορά τις ξαπλώστρες, η απόσταση από τη θάλασσα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά πέντε (5) µέτρα και όχι τρία (3) όπως ίσχυε έως τώρα, κάτι φυσικά που δύσκολα µπορεί να γίνει αφού η απόσταση της θάλασσας από το δρόµο είναι µικρή.

– Όσον αφορά τα πάρτυ µε µουσική, οι καντίνες θα έχουν τον µισό χώρο από πέρυσι (δηλαδή 15 τ.µ. από 30 τ.µ.) ενώ απαγορεύονται οι µικροφωνικές εγκαταστάσεις.

– Απογορευτική είναι η νέα απόφαση και για τις τέντες ή άλλες κατασκευές στις παραλίες.

Σύµφωνα µε τα υπουργεία Οικονοµικών και Εσωτερικών, όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και τη καλύτερη διευθέτηση του χώρου στις παραλίες.

Οι καταστηµατάρχες φέρονται προβληµατισµένοι για τις νέες αυτές εξαγγελίες και δεν αποκλείονται και οργανωµένες συσκέψεις και διαµαρτυρίες έτσι ώστε να υπάρξουν αλλαγές.

ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ