Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

French police is seen in front of the Paris Police headquarters in Paris, France, October 3, 2019. REUTERS/Christian Hartmann

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη σημερινή επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών στο Παρίσι – Την επίσκεψή του στην Τουρκία και Ελλάδα ανέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ

Τέσσερις νεκροί, μια γυναίκα και τρεις άντρες, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας, που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει αποκλεισθεί.

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό αυτό κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Οι πρώτες πληροφορίες, μετά την επίθεση, έκαναν λόγο αρχικά για δύο τραυματίες και έναν νεκρό, τον δράστη.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Τη δικιά τους μαρτυρία καταθέτουν και εργαζόμενοι. «Ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή δεν θεωρήσαμε ότι ήταν κάτι, όμως ένα άτομο που δούλευε εκεί μας είπε να μην πανικοβαλλόμαστε και να μείνουμε στο δωμάτιο, γιατί είχε γίνει δολοφονία» ανέφερε εργαζόμενη στο France 24.

Ο 40χρονος Εμερί, διερμηνέας στο επάγγελμα, βρισκόταν στο προαύλιο του αρχηγείου της Αστυνομίας όταν άκουσε έναν δυνατό πυροβολισμό.

Ο δράστης της επίθεσης είχε μόλις δεχθεί τα πυρά ενός αστυνομικού. Λίγα λεπτά αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τέσσερις αστυνομικούς.

«Είδα αστυνομικούς να τρέχουν πανικόβλητοι»

«Άκουσα έναν δυνατό πυροβολισμό. Ξαφνικά είδα αστυνομικούς να τρέχουν πανικόβλητοι πάνω- κάτω, πολλοί φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Le Parisien.

«Δεν είναι το μέρος όπου κανείς μπορεί να σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί», προσθέτει.

«Οι αστυνομικοί έτρεχαν σε πανικό», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, προσθέτοντας:

«Ενιωσα έκπληξη ακούγοντας τον πυροβολισμό, επειδή αυτό δεν συμβαίνει συχνά σε ένα τέτοιο κτίριο. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν αυτοκτονία».

Πένθος στη Βουλή

Με αναφορά στο αιματηρό περιστατικό άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης.

«Στις αρχές του απογεύματος, πραγματοποιήθηκε επίθεση στην έδρα της αστυνομίας του Παρισιού Στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, σας ζητώ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος La République En Marche!.

Από πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, έγραψε στο Twitterότι «έμαθε με πικρία την τραγωδία που συνέβη νωρίς το απόγευμα στην έδρα της αστυνομίας στο Παρίσι. Όλες οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων ενώ θέλω επίσης να εκφράσω σε όλο το προσωπικό».

 

in.gr