Παρέμβαση Φωτήλα για το νέο τρόπο λειτουργίας του σημείου διανομής φαρμάκων στην ΠΕΔΥ Αιγίου

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Ιάσονας Φωτήλας με την νέα Διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) κ. Θεανώ Καρποδίνη, στην διάρκεια της οποίας έθεσε ως μείζονος σπουδαιότητας το θέμα της λειτουργίας ημιαυτόνομου φαρμακείου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Αίγιο, η ανταπόκριση ήταν άμεση και θετική.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση χορήγησε τη σύμφωνη γνώμη της σχετικά με την ύπαρξη μικρού αποθέματος φαρμάκων στην ΠΕΔΥ Αιγίου έτσι ώστε να γίνεται άμεσα και χωρίς γραφειοκρατία η εκτέλεση συνταγών των ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχε απόθεμα φαρμάκων ώστε να εκτελούνται οι συνταγές στο Αίγιο και πάρα πολλοί ασθενείς που είχαν άμεση ανάγκη τα φάρμακά τους, αναγκαστικά μετέβαιναν στη Πάτρα.

Ο Ιάσονας Φωτήλας στην προσπάθεια αναβάθμισης του Αιγίου, ιδίως μετά τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής για υποβάθμιση ορισμένων υπηρεσιών, προτάσσει ως κυρίαρχη προτεραιότητά του την ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών, όπως είναι η ταχύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών του Αιγίου, κυρίως εν μέσω πανδημίας.

Η επίτευξη του νέου τρόπου λειτουργίας του σημείου διανομής φαρμάκων στην ΠΕΔΥ Αιγίου είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο σημείο διανομής εξυπηρετεί μηνιαίως περίπου 600 ασφαλισμένους και καλύπτει γεωγραφικά από τον ν. Κορινθίας, τον Δήμο Αιγιάλειας και Δήμο Καλαβρύτων.

Η ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για την υλοποίηση των επόμενων στόχων μας και για τη διεκδίκηση νέων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής του Αιγίου.