Παρά το ψιλόβροχο έγινε η παρέλαση στο Αίγιο

Παρά την πρωινή έντονη βροχόπτωση και τις προβλέψεις ότι μάλλον θα ματαιωνόταν η σχολική παρέλαση στην πόλη του Αιγίου, με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου,  η παρέλαση έγινε κανονικά και η βροχή ευτυχώς σταμάτησε.

΄Ετσι κανονικά κύλησε το πρόγραμμα, μόνο που ο πανηγυρικός της ημέρας, από τη φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Ζωή Βαρδάκη, αντί για το Ηρώον στα Ψηλαλώνια που αρχικά είχε οριστεί πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Κατόπιν σύσσωμος ο ιερός κλήρος με τη συνοδεία των επισήμων κατευθύνθηκαν στο Ηρώον όπου έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση των στεφάνων από τις τοπικές Αρχές και φορείς της πόλης. Κρατήθηκε  ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια η Φιλαρμονική Αιγίου παιάνισε τον Εθνικό ΄Υμνο.

Το “παρών” έδωσαν και βουλευτές της περιοχής όπως οι κ.κ. Κώστας Σπαρινός (ΣΥΡΙΖΑ), Θόδωρος Παπαθεοδώρου (ΠΑΣΟΚ), ενώ παραβρέθηκαν και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων, ενώ την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Την παρέλαση άνοιξε όπως κάθε χρόνο η Φιλαρμονική Αιγίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου και ακολούθησαν μαθητές σχολείων.

Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια απέσπασε το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, όπου μαθητές κρατούσαν αντίγραφο της Σημαίας του Ανδρέα Λόντου, ενώ και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου εντυπωσίασε με τις παραδοσιακές φορεσιές του. Αλλά και παιδιά του Προσκοπείου, λυκόπουλα, πρόσκοποι και βαθμοφόροι εντυπωσίασαν.