Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: “Τιμάμε αγωνιστικά το Κιλελέρ την Κυριακή 17 Μαρτίου”

Συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι,

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σάς καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ.

Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων. Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωσή μας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, που μας οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, και το ξεκλήρισμα.

Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν από 109 χρόνια παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Η ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους αποτελεί εξέγερση – σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Τότε οι κολίγοι, αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων κι όχι ενός μόνο αγώνα, και με τη θυσία τους, κατάφεραν μετά από χρόνια να πάρουν τα χωράφια τους.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους “τσιφλικάδες”, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που ορμούν ν’ αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της παραγωγής αλλά και της γης σε λίγα χέρια επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών και στη δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη τους.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες, στέκονται εχθρικές απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας (μείωση κόστους παραγωγής, κατάργηση ανοιχτών τιμών και εγγυημένες τιμές κ.α). Αυτό φάνηκε περίτρανα στα φετινά μπλόκα όπου η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας την ίδια στιγμή που έδωσε πακτωλούς χρημάτων και προνομίων στους αντιπάλους μας, τους εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο και βρίσκεται απέναντι μας, η πολιτική της πρέπει να τσακιστεί στην συνείδηση των αγροτών και κτηνοτρόφων που βλέπουν τον κόπο και τον μόχθο τους να πάει χαμένος και το εισόδημα τους να μειώνεται συνεχώς.

Όπως και τότε έτσι και φέτος η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αυταρχισμό, ποινικοποίηση και αγροτοδικεία το δίκαιο αγώνα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν ούτε να ανακόψουν τους αγώνες μας. Το κατηγορητήριο απέναντι στους συνδικαλιστές περί «ηθικής αυτουργίας» κατέπεσε πανηγυρικά στο δικαστήριο με την συμμετοχή και συμπαράσταση εκατοντάδων αγροτών και εκπροσώπων μαζικών φορέων. Οι αγώνες είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής που γεννάει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό αλλά με ικανοποίηση των αιτημάτων μας που θα επιβάλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με την πάλη του και την μαζική συμμετοχή.

Οι αγώνες που έδωσε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και φέτος, δείχνουν ότι με οργάνωση, μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό πλαίσιο, και την κοινή δράση, αλληλεγγύη και συμμαχία με τους εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους, μπορούμε να ανακόψουμε την επ»ίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις.

Παλεύουμε ενάντια στη μοιρολατρία, στη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.

Στην οργάνωσή μας η δύναμη – Στους αγώνες μας η ελπίδα

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του αγροτικού κινήματος, συγκροτήθηκε μέσα στη φωτιά των αγώνων, παλεύει για την πραγματική ενότητα αγροτών και κτηνοτρόφων, στη βάση όχι μόνο των κοινών προβλημάτων αλλά και στη συμφωνία με το πλαίσιο πάλης, που ξεκαθαρίζει ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας, ποιους έχουμε απέναντι και αντιπαλεύουμε: Κυβερνήσεις, ΚΑΠ της ΕΕ, βιομηχάνους που αγοράζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας και πουλάνε πανάκριβα μέσα και εφόδια, τραπεζίτες, μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες που θέλουν να πάρουν τη γη μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι αυτό που τους τρομάζει, γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όσοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των κερδών για τους λίγους, των μνημονίων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει, και δεν θέλουν απέναντί τους να υπάρχει αυτό το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η επίθεση που γίνεται σχεδιασμένα σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στη βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας.

  • Με δυνατούς, ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες σε κάθε περιοχή, που θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν και θα κινητοποιούν, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά μας.
  • Με τη συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα.
  • Με ενότητα στο πλαίσιο πάλης που εκφράζει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας αγροτών και κτηνοτρόφων.
  • Ενάντια στη μοιρολατρία και την απογοήτευση ότι “δεν γίνεται τίποτα”, στα ψέματα ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε.
  • Για κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα και αντίπαλο, γιατί μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας.
  • Για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελός μας, με παραγωγή ποιοτικών και φθηνών προϊόντων για τη λαϊκή κατανάλωση, πρώτων υλών για τη βιομηχανία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το Κιλελέρ, την Κυριακή 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ