ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: «Νίκησε» παρά το άγχος και την κούραση (1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας)

«Υπομονή – επιμονή και η νίκη θα έρθει»! Αυτά ήταν τα χθεσινά τελευταία λόγια τού Δημήτρη Σπανού προς τους παίκτες του, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης του τρόπου παιχνιδιού της Αναγέννησης Καρδίτσας. Και οι «μελανόλευκοι» έκαναν πράξη σήμερα το μεσημέρι τη συμβουλή τού Αιγιώτη τεχνικού και σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες κατάφεραν και κέρδισαν τους αντιπάλους τους με 1-0, χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Τσιλιγκίρη στο 83ο λεπτό, χαρίζοντας στον Παναιγιάλειο ένα ακόμα «τρίποντο» στο φετινό μαραθώνιο της «Stoiximan.gr Football League».

Οι παίκτες μας μπήκαν ορεξάτοι στο γήπεδο και με υπέρ τους την ψυχολογία προσπάθησαν από την αρχή να κλείσουν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έδινε «παράσταση νίκης» στη σημερινή αναμέτρηση, κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα, που παρέμενε αήττητη στις τέσσερις μέχρι στιγμής εξόδους της από την Καρδίτσα. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, της ΑΣΑ είχαν εντελώς διαφορετική γνώμη και κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα επιθετικά μας (και όχι μόνο) ατού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς ουσιαστικά τη μεγάλη φάση.

Οι ποδοσφαιριστές τού Δημήτρη Σπανού βγήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να πάρουν το ματς και μετά κυρίως το 60΄ ανέβασαν την απόδοσή τους, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι Καρδιτσιώτες εξακολουθούσαν να εξουδετερώνουν τους όποιους κινδύνους. Η συνεχής πίεση των «μελανόλευκων» απέδωσε τελικά καρπούς, καθώς στο 82΄ ο Μπιτέλης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή (έπειτα από προσπάθεια του Τσιλιγκίρη), με τον διαιτητή Ρούσσο – Μπεκερτζή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών, δείχνοντας παράλληλα κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον παίκτη τής Αναγέννησης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιλιγκίρης που με… ολύμπια ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία τού Κουτσόπουλου που έπεσε στην αντίθετη γωνία, «γράφοντας» έτσι το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα σήμερα στο δημοτικό στάδιο Αιγίου, στο οποίο βρέθηκαν 700 περίπου φίλαθλοι της «Μαύρης Θύελλας», που αποθέωσαν για ακόμα μια φορά τούς ποδοσφαιριστές μας, όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για τη συνολική τους προσπάθεια, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό τής αναμέτρησης.

Με τη σημερινή νίκη η ομάδα μας έφτασε τις τέσσερις επί συνόλου έξι εντός έδρας αγώνων (έχει και δύο ισοπαλίες, με Χανιά και Αχαρναϊκό), «σκαρφαλώνοντας» στην έβδομη θέση τής βαθμολογίας με 15 βαθμούς και «βυθίζοντας» την Αναγέννηση Καρδίτσας στην 16η θέση (έχει όμως δύο αγώνες λιγότερους) και στη ζώνη τού υποβιβασμού.

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Στρέζος, Στίκας, Ντέμο, Ρότα, Καζναφέρης, Μπούζας, Μωϋσίδης, Κατίδης (46΄ Ξόμπλιος), Τσιλιγκίρης (84΄ Κοντοές), Σκαρτσίλας, Κρητικός (79΄ Καζβιρόπουλος)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Κουτσόπουλος, Καραγιάννης, Δημόπουλος Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος, Ντάνκουα, Υφαντής (75΄ Βουκομάνοβιτς), Τζέκος, Μπιτέλης, Μπλέντι (66΄ Τσιλούλης).