Παναγία Πλατανιώτισσα: Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα

Την  Τετάρτη, 8η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Πλατανιώτισσας στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Την Τρίτη, 7η Σεπτεμβρίου

 07:00 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου καί συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας μας, Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Την Τετάρτη, 8η Σεπτεμβρίου

07:00 π.μ.: Όρθρος

7:30 π.μ.: Καταβασίες

08:30 π.μ.: Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων καί Κοζάνης κ. Παύλου,  συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου κ. Στεφάνου  και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Προσκαλούμε τους ευσεβείς πιστούς να προσέλθουν στο ιστορικό αυτό Προσκύνημα για να τιμήσουμε όλοι μαζί την γέννηση της Μητέρας μας Υπεραγίας Θεοτόκου και να ενώσουμε τις προσευχές μας στις λατρευτικές αυτές εκδηλώσεις διά να λάβουμε την χάρη και την ευλογία Της.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ