ΠΑΕΚ: 10 δημιουργικά χρόνια κοντά στις επιχειρήσεις – Σε ζεστό κλίμα η κοπή πίτας

Δέκα χρόνια δημιουργικής δράσης συμπλήρωσε η Παναιγιάλεια Επιμελητηριακή Κίνηση (ΠΑΕΚ) και απόψε στις 7 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στα γραφεία του Συλλόγου στο Αίγιο μέσα σε φιλικό και ζεστό κλίμα.

Το παρόν έδωσαν όλα τα μέλη της ΠΑΕΚ, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλης κ. Ιωακείμ Βενιανάκης.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΚ κ. Αρίστος Τηλιγάδης έκοψε το πρώτο κομμάτι και το αφιέρωσε σε όλες τις επιχειρήσεις που χάθηκαν στην περίοδο της κρίσης. Ακολούθως από ένα κομμάτι έκοψαν και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΑΕΚ οι κ.κ. Αναστασόπουλος, Βαρδάκης και Παπαϊωάννου και ευχήθηκαν καλή δύναμη στις επιχειρήσεις στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουν.

Ο κ. Τηλιγάδης, στην έναρξη της ομιλίας του ανέφερε τι είναι το Επιμελητήριο και τόνισε τη σπουδαιότητα και το σημαντικό του ρόλο στην πορεία των επιχειρήσεων. Ο κ. Τηλιγάδης μεταξύ άλλων είπε:

  • “Επιμελητήριο είναι το πρόσωπο του Νομικού Δικαίου και είναι αυτό που αποφασίζει για την τύχη της επιχειρηματικότητας.
  • Είναι αυτό που παίρνει αποφάσεις για το ΕΣΠΑ.
  • Είναι αυτό που έχει αναπτύξει διαδημοτική συνεργασία και ήδη συνεργάζεται με την παρούσα Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση των χώρων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου.
  •  Είναι επίσης αυτό που διαθέτει νέο εξαγωγικό τμήμα και όποια επιχείρηση  επιθυμεί να εξάγει μπορεί να συνεργαστεί διά μέσου του Επιμελητηρίου”.

Ο κ. Τηλιγάδης υποστήριξε επίσης ότι το Επιμελητήριο “έτρεξε” πρόγραμμα με το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το κρασί και όλοι έμειναν κατάπληκτοι από την ποιότητα των ντόπιων κρασιών μας. Μάλιστα το προσεχές διάστημα το Επιμελητήριο θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην έκθεση “Vestio” στην Πάτρα.

Επίσης ανέφερε ότι 336 βιοτεχνίες χάθηκαν σε επίπεδο νομού κατά την περίοδο της κρίσης.

Τόνισε δε, ότι το Επιμελητήριο είναι παντού “παρών” όσον αφορά τις εκδηλώσεις του Δήμου: στα “Οινοξένεια”, στο “Πάρκο των Χριστουγέννων”, στο “Κερνάμε Ελλάδα”.

Το Δήμο Αιγιάλειας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος και Αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Βασιλική Ψυχράμη, η οποία αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ΠΑΕΚ πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας για το Δήμο, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Το φλουρί που ήταν ένα γούρι κέρδισε η Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Μάρθα Σκούντζου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις μέσα στο Έτος για τα δέκα χρόνια ΠΑΕΚ ( 2006 – 2016).

Κείμενο – Φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ