ΠΑΕΚ προς Δήμαρχο Αιγιάλειας: “Επιβεβλημένη η στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων της πλατείας Αγίας Λαύρας και Ασημάκη Φωτήλα”

Επιστολή στον Δήμαρχο Αιγιαλείας απέστειλε η Π.Α.Ε.Κ. με σκοπό την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων της ανάπλασης πλατείας Αγίας Λαύρας και Ασημάκη Φωτήλα και αναφέρει:

 

Αριστείδης Τηλιγάδης Επικεφαλής ΠΑΕΚ – Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας

“Κύριε Δήμαρχε,

Οι επιχειρήσεις του Δήμου μας, όπως γνωρίζετε και βιώνουμε όλοι μας, αντιμετωπίζουν ανεπαρκή ρευστότητα και υφίστανται σημαντική ζημία λόγω των συνεπειών από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19. Δεδομένου του εξαιρετικού χαρακτήρα της κρίσης, οι εν λόγω ζημίες δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί, είναι σημαντικής κλίμακας και, ως εκ τούτου, δημιουργούν για τις επιχειρήσεις συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνθήκες της αγοράς στις οποίες λειτουργούν κανονικά.

Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες είναι καλά προετοιμασμένες για τους εγγενείς κινδύνους της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις, σε βαθμό που δύναται να υπονομευθεί η βιωσιμότητά τους. Στο σοβαρό πρόβλημα της πανδημίας έρχεται να προστεθεί και η στασιμότητα των Δημοτικών έργων και συγκεκριμένα της πολύπαθης ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας και Ασημάκη Φωτήλα, με ακόμα πιο μεγάλες και δυσμενείς συνέπειες στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσα στον άξονα των Δημοτικών έργων.

Επιβεβλημένη θεωρείται η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, από τον Δήμο Αιγιαλείας ως ανταποδοτική αποζημίωση, πλέον των προβλεπόμενων (μηδενικά Δημοτικά Τέλη) με έκτακτη μη επιστρεπτέα Δημοτική επιχορήγηση ώστε να ανασάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου από τις δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις που τρέχουν (λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές, ενοίκια κλπ), κυρίως με την πτωτική καταναλωτική κίνηση στο εμπορικό τμήμα της στάσιμης ανάπλασης.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες ως έμπρακτη στήριξη των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Δημοτών μας. Με Εκτίμηση Αριστείδης Τηλιγάδης Επικεφαλής Π.Α.Ε.Κ. Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας”