Πάνω από 160 εξετάσεις σακχάρου και φυματίωσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε φοιτητές του ΤΕΙ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συναισθανόμενη τις σύγχρονες ανάγκες των νέων ανθρώπων σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσχέρειες που μπορεί να αντιμετωπίζουν, πραγματοποίησε στον υπαίθριο χώρο της Εστίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, δράση για προληπτικό έλεγχο φυματίωσης και μετρήσεις σακχάρου σε σπουδαστές.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Σύλλογο Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη «Ζωή Γλυκιά» Πάτρας και συνολικά διενεργήθηκαν 60 φυματινοαντιδράσεις mantoux και 101 μετρήσεις σακχάρου.

Σύσσωμο το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας, με επικεφαλής την Διευθύντρια Σοφία Συμεωνίδου υποστήριξε την δράση, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΑΤΕΙ Πατρών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, καθώς και το προσωπικό που ανέλαβε την διοργάνωση και πραγματοποίηση της δράσης.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δράσεις σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Πατρών με σκοπό την ενημέρωση και προαγωγή της υγείας των φοιτητών».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Κ. Κουτσογιάννης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία με την Περιφέρεια και την πραγματοποίηση κοινών δράσεων και στο μέλλον (π.χ. με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας), ενώ ενημέρωσε ότι εξετάσεις για προληπτικό έλεγχο φυματίωσης και μετρήσεις σακχάρου σε σπουδαστές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα Παραρτήματα Μεσολογγίου, Αμαλιάδας και Αιγίου.

20161101_100304