Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας τίμησε τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου η Κοινότητα Ακράτας σε συνεργασία με το Σύλλογό μας, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη κ.κ Αμβρόσιο, τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, κ. Θανάση Παναγόπουλο, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων, ιερείς της ενορίας μας και όχι μόνο, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, πολίτες της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής, στον καθιερωμένο καφέ.

Το βράδυ σειρά είχε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου, που χωρίς αμφιβολία αποτέλεσε την καλύτερη των τελευταίων ετών, όπως ανέφεραν ενθουσιασμένοι οι περευρισκόμενοι. Η πενταμελής μπάντα των “Passepartout”, με το ανεξάντλητο ρεπερτόριό της άφησε έκπληκτους όσους παραβρέθηκαν στον χορό και τους παρέσυρε σ’ ένα γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Με δωρεάν κρασί, ποιοτικό φαγητό και κάθε λογής μουσικά ακούσματα η εκδήλωση του Συλλόγου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τις κυρίες της περιοχής για την παρασκευή των παραδοσιακών πιτών τους, όλους όσοι προσέφεραν εθελοντική εργασία στην προετοιμασία των αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων που προσφέρθηκαν την ημέρα εκείνη, όσους βοήθησαν στη διαμόρφωση και διακόσμηση της αίθουσας, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καλεσμένων, που παραβρέθηκαν στην πρωινή και τη βραδινή εκδήλωση του Συλλόγου. Ακόμα, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, που για ακόμα μία χρονιά συνέβαλλαν στη διοργάνωση της χοροεσπερίδας με την οικονομική τους συνεισφορά, αλλά και τους δωροθέτες για τις απλόχερες προσφορές τους. Δε θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε και όλους όσοι πρόθυμα προέβησαν στην αγορά και το «χτύπημα» λαχνών, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Τέλος, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους τοπικών εφημερίδων που παρέστησαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Το Δ.Σ. θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους φίλους της «Αναγέννησις» ότι τα έσοδα του χορού θα διατεθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου και την αποκατάσταση του συστήματος εξαερισμού της αίθουσας εκδηλώσεων, που αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα του κτιρίου μας αλλά και στόχο της διετούς παραμονής μας στο συμβούλιο του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε την τοπική κι ευρύτερη κοινωνία για την έμπρακτη στήριξη και αγάπη προς το Σύλλογο κι ευχόμαστε σε όλους «Και του χρόνου»!