Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τοπικούς συλλόγους και φορείς στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα θα βρεθεί , την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στις 12 το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από άλλους εκπροσώπους της Περιφέρειας, φορέων της Πάτρας, καθώς και των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης.

Σήμερα, Δευτέρα 7 Μαϊου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής, που αποδέχθηκε άμεσα την συνάντηση.

Στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Η ανάδειξη, η συνεχής παρακολούθηση και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το μεταναστευτικό, καθώς και ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης.

Παράλληλα στην συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι των συλλόγων να μεταφέρουν στον Υπουργό τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

«Συνεχίζοντας τις θεσμικές μας παρεμβάσεις, έχουμε από χρόνια τονίσει προς τα ευρωπαϊκά όργανα, που μετέχουμε, την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λύσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Η προσφυγική κρίση έχει επιπτώσεις στις αντοχές των τοπικών κοινωνιών. Θεωρώ πως η φωνή των τοπικών συλλόγων, των ανθρώπων που καθημερινά ζουν το πρόβλημα, πρέπει να ακουστεί. Για να γνωρίζει ο υπουργός ποια είναι σήμερα η κατάσταση και να προχωρήσει στους κατάλληλους χειρισμούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.