Ο Νίκος Νικολόπουλος στο Αίγιο

Οι ΑΝ.ΕΛ. δίπλα στους Επαγγελματίες, Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους.

Συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του Αιγίου είχε την Πέμπτη ο βουλευτής Αχαΐας και Γεν. Γραμματέας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, καθώς επίσης και με επαγγελματίες και βιοτέχνες της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ, όχι απλά στηρίζουν τον κόσμο της παραγωγής, αλλά γνωρίζουν καλά ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα έρθει από αυτό τον κόσμο.

Ο Αχαιός πολιτικός σημείωσε ότι παρά τα πολύ μεγάλα εμπόδια που μπήκαν στον δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και τα όσα συνέβησαν με τους δανειστές και την πρωτόγνωρη χρηματοδοτική ασφυξία, ελήφθησαν μέτρα για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, όπως η θέσπιση των 100 δόσεων, η αποποινικοποίηση των οφειλών προς το δημόσιο για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ, η νομοθέτηση της Δεύτερης Ευκαιρίας για τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, η διασφάλιση δανείων έως 25.000 ευρώ για επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και η επίλυση του προβλήματος των «εγκλωβισμένων» προς συνταξιοδότηση στον ΟΑΕΕ, κ.α.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να εμπιστευθεί πάλι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που έφεραν και πολλαπλασίασαν τα λουκέτα, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος χρειάζεται έντονη μεταρρυθμιστική πνοή που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να προσφέρουν όσοι ευθύνονται για την κρίση. Σημείωσε δε, ότι η απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας περνάει μέσα από την μάχη με την διαφθορά και την διαπλοκή. «Εάν τα τζάκια της διαπλοκής έρθουν πάλι στην εξουσία, ας μην περιμένει κανείς να ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο στην Ελλάδα. Γιατί αυτοί δεν το θέλουν!» σημείωσε.

Επίσης, μιλώντας για τις εκλογές και το πολιτικό τοπίο, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ πρέπει να αποτελέσουν ισχυρή δύναμη στη Βουλή για να συνεργαστούν εκ νέου και να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτίμησε πως θα είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα, με σημαντική διαφορά.

«Θυμηθείτε το… Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά. Και εάν εμείς δεν είμαστε εκεί, τότε θα επιχειρήσουν να… λοβοτομήσουν και τον Τσίπρα, βάζοντας δίπλα του κουτσούνια της διαπλοκής» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.